Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Babić i Surać uvjereni da će Dukiću biti velika podrška

02.05.2017. 22:00
Babić i Surać uvjereni da će Dukiću biti velika podrška


Zadarski HDZ u subotu je po gradskim kvartovima predstavio program za razvoj svih dijelova grada, a s kandidatom za gradonačelnika Zadra, Brankom Dukićem, bili su i kandidati za njegove zamjenike, Jagoda Surać i Ante Babić. Nakon agitiranja među biračima iskoristili smo priliku i njih troje upitali smatraju li da će kao tim dobro funkcionirati. Dukić je izjavio kako je HDZ velika stranka i ima veliku mogućnost odabira kandidata, te kako su za njegov najuži tim izabrali ljude koji najviše odgovaraju njegovu habitusu.
– Mi smo jedna nova snaga koja će se isprofilirati u nešto novo i na zadovoljstvo naših građana, stoga očekujem pobjedu u prvom krugu – kazao nam je Dukić u kratkom razgovoru nakon predstavljanja izbornog programa, a na pitanje o najnovijim rezultatima anketa, odgovara:
– Najvažnije su mi reakcije građana, a one govore da su zadovoljni mojom kandidaturom, tako da očekujem njihovu punu podršku na izborima. Vjerujem da ću je dobiti jer smo stabilna vlast koja će gradu omogućiti ubrzaniji razvoj – smatra HDZ-ov kandidat.
Za razliku od Dukića koji je već etabliran u zadarskoj javnosti i po svom profesionalnom i humanitarnom radu, kandidatima za njegove zamjenike tek predstoji osvojiti naklonost birača. V. d. pročelnica Odjela za gospodarenje gradskom imovinom, Jagoda Surać, zadarskoj je javnosti potpuno nepoznata unatoč dugogodišnjem radu u Gradskoj upravi. O tome kako se snašla tog prvog dana kampanje i kakvi su joj dojmovi, Surać nam je izjavila:
– Počašćena sam što sam uopće predložena od strane HDZ-a i gospodina Dukića za kandidatkinju za dogradonačelnicu. Gospodina Dukića izuzetno cijenim kao čovjeka i kao profesionalca i bit ću mu potpora u dijelu vezanom za rad Gradske uprave i jedinica lokalne samouprave. Sa sigurnošću mogu reći da sam tu među prvima u Gradskoj upravi jer sam kontinuirano prošla kroz četiri odjela i polako se uspinjala do najviše stepenice, a taj kontinuitet i profesionalizam su mi vjerojatno i donijeli ovu kandidaturu. Za mene je ovo jedno iznenađenje, ali u pozitivnom smislu – poručuje Surać.
Njen kolega, Ante Babić, također nema osobitog političkog iskustva, ali tvrdi da ga ima jer je već obnašao, kaže, određene političke funkcije, poput one tajnika Županijskog odbora, člana Gradskog odbora, te ima i “treći mandat temeljnog ogranka na Višnjiku”. Iako se mandat u mjesnom odboru ne može smatrati osobitim političkim iskustvom, Babić vjeruje da “nije nov u politici”.
– Već 11 godina sam pomoćnik pročelnika za komunalnu djelatnost i ukupno 15 godina radim u Gradskoj upravi. Mislim da su reakcije na moju kandidaturu dosta pozitivne jer nisam samo klasično politička osoba, ja jesam i to, ali sam svojim radom i skromnošću izazvao taj pozitivni efekt – smatra Babić.