Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pozdrav Suncu u objektivu Filipa Brale

Autor: Irena Jurjević

02.06.2009. 22:00
Pozdrav Suncu u objektivu Filipa Brale

Foto: Filip BRALA



Ples, glazba i igra ukomponirani u različita godišnja doba, ali na jednom mjestu, najpoznatijoj zadarskoj instalaciji Pozdravu Suncu. Tako se ukratko može sažeti izložba zadarskog fotografa Filipa Brale čije je svečano otvorenje održano sinoć u Arsenalu.
Izložbu je otvorila županijska pročelnica za kulturu Renata Peroš, a otvorenju je prisustvovao i poznati zadarski arhitekt Nikola Bašić.
U Arsenalu se, počevši od jučer, mogu tako razgledati dvadeset i tri Bralina rada nastala u proteklih godinu dana. Zadarski plesni ansambl, Tovareća mužika ili zaigrani prolaznici – sve se to može naći unutar izloženih fotografija, a u čijem nastajanju autora doslovno nisu spriječili niti snijeg, munje, pa ni gromovi.
Filip Brala rođen je u Zadru 14. svibnja 1985. godine. Fotografijom se počeo baviti još kao srednjoškolac. Za Zadarski list, čiji je i danas stalni suradnik, počinje raditi 2005. godine. Danas je stalni suradnik više različitih medija, počevši od novina 24 sata, internetskog portala 057info, pa do zadarskog magazina Lifestyle, a njegove fotografije svoje mjesto našle su i na stranicama njemačkog časopisa “Der Spiegel” te hrvatskog izdanja “National geografica”.
Pozdrav Suncu, onakav kako ga Brala vidi kroz objektiv svog aparata može se razgledati do 12. lipnja, do kada će izložba “Odraz Zadra; krugovi svjetla” biti postavljena u Arsenalu.