Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Podijeljeno preko tisuću sadnica cvijeća

02.06.2011. 22:00
Podijeljeno preko tisuću sadnica cvijeća


Cilj ove akcije je da se zasadi što više cvijeća tako da ovaj bogodan kraj bude još ljepši i pun šarenih boja, istaknula je Mirjana Šimurina, nova predsjednica Udruge “Posedarje moje”


Pod motom “Za još lipše Posedarje” udruga “Posedarje moje” u suradnji s općinskom Turističkom zajednicom podijelila je nešto više od 1.000 sadnica raznog cvijeća. Podjela cvijeća izazvala je veliko oduševljenje Posedaraca te je razgrabljeno u kratkom vremenu. Dio sadnica volonteri su posadili na cvjetnjacima posedarske rive.
– Cilj ove akcije je da se zasadi što više cvijeća tako da ovaj bogodan kraj bude još ljepši i pun šarenih boja, istaknula je Mirjana Šimurina, nova predsjednica Udruge “Posedarje moje”, udruge koja je između ostalog tijekom ljeta jedna od organizatora jedinstvene izložbe “Kako su živjeli naši stari” postavljene u crkvici sv. Marije u parku.
Volontere nije bilo teško okupiti jer im je zajednički cilj bio da njihovo mjesto bude ljepše i urednije.
– Kako predstojeću glavnu turističku sezonu želimo dočekati u ozračju prave turističke atmosfere, svaki je sudionik akcije htio dati svoj doprinos za ljepše Posedarje te na taj način pokazati ljubav prema svom mjestu, kazala je Mirjana Šimurina, dodajući da je akcija uređenja zelenih površina i naselja njihov stalni zadatak.
Kao sponzori su još sudjelovali i OPG Čulina i tvrtka za proizvodnju torti i kolača Degusto iz Posedarja.
– Udruga ‘Posedarje moje’, Turistička zajednica i sponzori ovom akcijom nastoje motivirati privatne iznajmljivače, ugostitelje i ostale mještane na uređenje okućnica, navodi Šime Bolić, novi direktor Turističke zajednice općine Posedarje.
Nastavkom ekološko-edukativne akcije “Više cvijeća, manje smeća” posebnu pažnju treba usmjeriti prema lokalitetima na kojim se turisti i gosti najviše zadržavaju.
U želji da dodatno motiviraju građane, sredinom ljeta u akciji pod nazivom “Biramo najljepši vrt, balkon i ugostiteljski objekt” proglasit će se najljepše uređen balkon, vrt i ugostiteljski objekt.
– Osim mora i sunca u svrhu turističke promocije želimo oživjeti i neiskorištene turističke mogućnosti ovog kraja kojem je Bog podario prirodne blagodati koje se moraju prepoznati i iskoristiti. Prije svega u zdravoj životnoj sredini, velikim mogućnostima uzgoja zdrave hrane, brojne rekreacijske mogućnosti, ukratko – zdrav život i seoski turizam, zaključio je Šime Bolić.