Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Na Kalelargi opljačkana Talijanka i gost iz Južne Koreje!

Autor: Minja Gugić

02.06.2013. 22:00
Na Kalelargi opljačkana Talijanka i gost iz Južne Koreje!

Foto: Zvonko KUCELIN



Ne može biti gore reklame za Zadar i općenito Hrvatsku nego kada se gosti vrate kući, pa umjesto o ljepotama koje su u Zadru vidjeli, svojim prijateljima i sunarodnjacima, pričaju o tome kako su ih tamo usred šetnje gradom i usred bijela dana – opljačkali!


Svakako je vijest kako se u redovitom policijskom izvješću jučerašnjega dana našla samo jedna vijest i to o krađi koja se najvjerojatnije dogodila tijekom posljednja četiri mjeseca.
Odnio sve što se dalo
Ta se krađa dogodila u mjestu Pašman na istoimenom otoku gdje je nepoznati počinitelj iz garaže vikendice 58-godišnjaka ukrao dvije vanjske jedinice klima uređaja, motornu pilu, motornu kosilicu, miniwash, električni štednjak i usisavač, a materijalna se šteta zbraja u više tisuća kuna.
No, više se informacija o krađama i provalama proteklog vikenda našlo u policijskom biltenu koji je u subotu proslijeđen zadarskim redakcijama. Tako se jedna provala dogodila u noći s petka na subotu na adresi Trga Tome Marasovića u Starigradu gdje je provaljeno u prodavaonicu iz koje je ukradeno više raznih brendova cigareta i to u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. U Turističkom naselju “Zelena punta” u mjestu Kukljica na otoku Ugljanu opljačkana je jedrilica u vlasništvu 55-godišnjaka. Odneseno je gotovo sve što se odnijeti dalo – vanbrodski motor tomos 4, platneno jedro, auto pilot, drvena ploča s automatskim osiguračima, radio stanica, auto radio sa CD-om, protupožarni aparat, plinska boca i GPS marke Garmin sidro. Šteta pričinjena vlasniku je više desetaka tisuća kuna.
Našli lopova koji je opljačkao Švicarca
Žrtva gužve na Kalelargi u petak prijepodne ovoga je puta bila 71-godišnja umirovljenica iz Italije. Dok je šetala i razgledavala Poluotok, nepoznati joj je drznik ukrao novčanik u kojemu su se nalazili osobni dokumenti i novac. Ista se stvar gotovo u isto vrijeme dogodila i turistu, 29-godišnjaku iz Južne Koreje. I njemu je ukraden novčanik s novcem i svim osobnim dokumentima. Osim lijepih uspomena na Zadar, kada se vrate svojim kućama zasigurno će svojim prijateljima i sunarodnjacima pričati i o tome kako su u tom lijepom gradu u Dalmaciji bili – opljačkani!
Na predjelu Smratine u Viru, najvjerojatnije od sredine prošlog mjeseca, nepoznati je počinitelj iz otvorenog potkrovlja kuće u vlasništvu 45-godišnjaka ukrao akumulator marke Sole i regulator napajanja. Pričinjena je šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Ne zna se tko je kradljivac u ovom slučaju, ali se zna tko je ukrao auto na Viru. Uhvatili su ga virski policajci, a riječ je o 45-godišnjaku koji je kazneno prijavljen.
I zadarski su policajci nakon okončanog krim istraživanja uhvatili lopove koji su prije mjesec dana opljačkali turista iz Švicarske. Zbog te su krađe osumnjičeni 31-godišnji i godinu dana stariji Zadranin, a Švicarcu su ukrali mobitel i novčanik.