Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadrani pokazali da znaju biciklirati

02.06.2017. 22:00
Zadrani pokazali da znaju biciklirati


Nagrade Dukata i sportskog sponzora Decathlona dodijeljene su najbržim natjecateljima u tri Dukatino utrke za djecu te utrci Dukat Fit za odrasle
Dukat je jučer u Zadru organizirao prvo dalmatinsko izdanje biciklističke utrke Dukat Fit. Na području Borika umijeće pedaliranja pokazali su Zadrani svih dobnih skupina, od trogodišnje djece do iskusnih biciklista. Nagrade Dukata i sportskog sponzora Decathlona dodijeljene su najbržim natjecateljima u tri Dukatino utrke za djecu te utrci Dukat Fit za odrasle. Dukat biciklističke utrke organizira već šest godina s ciljem promicanja fizičke aktivnosti i zdravih životnih navika te urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza.
– Nakon pet biciklističkih utrka održanih u Zagrebu veseli me što smo bicikliranje, kao jedan od najpopularnijih načina rekreacije, doveli i u Dalmaciju. Želja nam je bila potaknuti Zadrane svih uzrasta da se i prije početka službene turističke sezone aktiviraju te provedu vrijeme s obitelji i prijateljima na otvorenom, izjavila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.
Događanje je započelo trima Dukatino utrkama za djecu u kojima su oni najmlađi od tri do pet godina snage odmjerili na stazi dugoj 100 metara, dok su djeca od šest do osam, odnosno od devet do dvanaest godina biciklirali 1,2 kilometra. Odrasli natjecatelji vozili su četiri kruga po Boriku ukupne dužine 7,1 kilometara.