Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krajem godine vrtićki smještaj za 120 mališana

Autor: Velimir Brkić

02.07.2010. 22:00
Krajem godine vrtićki smještaj za 120 mališana


Objekt će imati prizemlje i jedan kat s terasama, kazao je načelnik Ivica Juričević, dodajući da će uređenje okoliša, kojim će se djeci omogućiti bezbrižno i sigurno uživanje u igri te ukupan građevinski dio posla, zajedno koštati oko 5 milijuna kuna
Radovi na izgradnji dječjeg vrtića s jaslicama u Posedarju u punom su zamahu. Kod zgrade osnovne škole i potpuno obnovljenog nogometnog stadiona “Gordan Demo” sasvim je promijenjena vizura. Na gradilištu dječjeg vrtića niče zgrada modernog zdanja u kojem će biti prostora za smještaj djece jaslićke i vrtićke dobi s pratećim sadržajima Graditelji su “izišli” su iz temelja. Na tlocrtnoj površine dječjeg vrtića od 386,4 metara četvornih započela je gradnja vanjskih zidova prizemlja buduće katnice. Ukupna vrijednost radova iznosi 3,450.000 kuna financiranih od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kroz program Europske investicijske banke.
– Vrtić je projektiran i osmišljen za rad s tri skupine i za ukupno 120 djece – jaslice, mješovita i predškolska skupina te sa svim sadržajima i opremom. Objekt će imati prizemlje i jedan kat s terasama, nabrajao je načelnik Ivica Juričević, dodajući da će uređenje okoliša, kojim će se djeci omogućiti bezbrižno i sigurno uživanje u igri te ukupan građevinski dio posla, zajedno koštati oko 5 milijuna kuna.
Završetak radova koje izvodi tvrtka “Altea” iz Vukovara predviđen je za kraj ove godine. Vukovarci su posao dobili u postupku javne nabave u kojem su otvorene čak 23 ponude što je znatno smanjilo cijenu izvođenja radova.
Osluškujući potrebe naših građana, što smo uostalom i najavili u našem predizbornom programu, krenut ćemo u realizaciju i ostalih komunalno infrastrukturnih projekata. Ništa nas neće zaustaviti u ostvarenju planiranih ciljeva, a obrazovanje i odgoj djece su nam prioriteti, rekao je načelnik Juričević dodajući da se vrtić gradi za djecu iz cijele općine. Boravak djece Općina će pritom i sufinancirati.
Dječji vrtić u Posedarju bit će mjesto kvalitetnog druženja, življenja, igre i učenja, zaključio je Ivica Juričević.