Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odbojka i nogomet na pijesku

Autor: Andrija Prović

02.07.2010. 22:00
Odbojka i nogomet na pijesku


Izgradnjom polivalentnog terena na pijesku na plaži Kolovare stvoreni su preduvjeti za organizaciju sportskih manifestacija ovog ljeta.
– Koncesija je povjerena gradskoj tvrtki Obala i lučice, a osoba koja je inicijator takvih manifestacija je zamjenik direktora Eduard Duka. Sportski dio programa provodi Klub odbojke na pijesku Arbanasi te u suradnji s drugim klubovima nastoji osim odbojke uključiti i ostale atraktivne sportove. Ovog vikenda na rasporedu je odbojka na pijesku te nogomet na pijesku – kaže Karlo Lisica, trener Arbanasa.
Turnir odbojke na pijesku održat će se u subotu (3. srpnja) s početkom u 14 sati. Pravo nastupa imat će mlađe kadetkinje (1995. i mlađe). Za turnir je prijavljeno 10 ekipa, a najveći broj ekipa dali su Arbanasi, organizator ovog turnira.
– Gotovo svi klubovi iz Zadarske županije imaju svoje predstavnike. Igra se po sustavu dva na dva. Igrat će se u nekoliko skupina, kako bi svaka od ekipa odigrala što veći broj susreta. Za prva tri mjesta osigurane su prigodne nagrade – naglašava Lisica.
U nedjelju 4. srpnja održat će se turnir nogometa na pijesku, sporta koji postaje sve atraktivniji u svijetu. Nositelj organizacije je Nogometni klub Arbanasi koji ove godine slavi 100 godina postojanja i ovo je jedna od manifestacija koju će organizirati u sklopu te velike obljetnice. Nastupit će ukupno šest momčadi podijeljenih u dvije skupine.