Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pojavio se svjedok koji se sjeća svađe Padele i Novoselovića

Autor: Suzana Bandić

02.07.2013. 22:00
Pojavio se svjedok koji se sjeća svađe Padele i Novoselovića

Foto: Zvonko KUCELIN



Sjećam se da je bila neka svađa u pitanju i da je spominjana policija, i obitelj, ali nisam na to obraćao pažnju, rekao je svjedok Zoran Pantalon o sukobu Padele s Novoselovićem


Bila je neka svađa u pitanju, ali detalja se ne sjećam. Prošle su tri godine otada. Sjedio sam s vlasnikom konobe “K Marijanu”, a za stolom iza nas neki meni nepoznati ljudi igrali su karte. Kasnije sam saznao da je među njima bio Antun Novoselović, policajac. Padelu sam znao od ranije. On je došao u konobu i zaputio se prema tom stolu. Prošao je kraj nas tako da sam čuo da spominje policiju i obitelj, ali nisam obraćao pažnju – u postupku protiv Mladena Modrića Padele (54) kojem se sudi zbog prijetnji bivšem načelniku krim policije posvjedočio je Zoran Pantalon, umirovljeni 50-postotni invalid Domovinskog rata napominjući kako detalje svađe nije čuo i zbog oštećenja sluha koje ima još od rata, budući da mu je granata eksplodirala svega metar i pol od njega.
Pantalon je sutkinji Ivi Lovrin ispričao kako je na prvi mah pomislio da je riječ o nekoj “zafrkanciji”, ali da je kasnije, po oštrom i povišenom tonu shvatio da je u pitanju svađa. Kazao je, također i kako se sjeća da se jedan od “kartaša”, koji je sjedio u društvu s bivšim načelnikom krima, u jednom trenutku ustao sa sjedalice i stao ispred Padele, ali da ne zna tko je ta osoba. Ta svađa je, rekao je Pantalon, trajala pet-deset minuta, a možda i pola sata. Dodao je i kako su se svi koji su sjedili za spomenutim stolom u sljedećih nekoliko minuta razišli, dok je on ostao još oko sat vremena u konobi. Naglasio je da se više ničega ne sjeća zbog proteka vremena.
Na prošlom sudskom ročištu ispitani su svi svjedoci koji su sporne večeri sjedili za stolom s Novoselovićem, ali su, za razliku od Pantalona, pa i Darka Suraća koji je s njim sjedio za stolom do Novoselovića, svi rekli da se ne sjećaju prijetnji, da ništa nisu vidjeli, ni čuli, jer da su se bavili nekim drugim stvarima. No svi oni pravničkim rječnikom izražavali su se vezano uz upite je li Padelina intonacija glasa bila povišena ili nije i je li izgovorio prijetnju ili nije.
Općinsko držvno odvjetništvo za ovo kazneno djelo predložilo je Modrića osuditi uvjetno kaznom u trajanju od sedam mjeseci zatvora s rokom kušnje na tri godine.
Suđenje se nastavlja 26. srpnja.