Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Balkon s osmoricom mladića pao na “osmicu” Rena Sinovčića

Autor: Marija Knežević

02.08.2008. 22:00
Balkon s osmoricom mladića pao na “osmicu” Rena Sinovčića


Balkon star 65 godina urušio se i pao na automobil Rena Sinovčića koji je bio parkiran ispod njega. Srećom, nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, ali su trojica mladića ipak, potražila liječničku pomoć zbog natučenih rebara i ramena
Tradicionalna ljetna fešta pod nazivom Ribarska noć koja se već godinama održava u Novigradu, ovoga će se puta pamtiti po zamalo izbjegnutoj tragediji kada je u subotu oko 23.15 sati, balkon sa osmero tinejdžera pao s visine od tri i pol metra na audi čiji je vlasnik, zasigurno najpoznatiji Novigrađanin, Reno Sinovčić.
Od osmero mladića, njih trojica su zbog lakših tjelesnih ozljeda,a radi se natučenim rebrima i ramenima, prevezena u zadarsku Opću bolnicu, ali srećom nije riječ o nikakvim povredama koje bi mogle imati bilo kakve ozbiljnije posljedice. Inače, “krivac” za ovu nesreću je dotrajali balkon, star čak 65 godina koji je pao na desnu stranu Sinovčićeva automobila i potpuno ju smrskao.
Ispod balkona su stepenice na kojima inače ljudi sjede, pogotovo kada su u pitanju fešte ili slična događanja, no zbog parkiranog automobila to ovaj put nije bio slučaj te su upravo taj “prst sudbine” komentirali u nevjerici i sami mještani.
– Automobil je spasio djecu, da nije bilo njega bilo bi i teže ozlijeđenih. Sve se dogodilo jako brzo, u nekoliko sekundi – kazao je jedan od očevidaca tek par minuta nakon urušavanja balkona.
Reno Sinovčić je pak, samo nonšalantno komentirao kako se mogla dogoditi velika tragedija te da je ustvari sve lijepo završilo, štetu na automobilu nije uopće htio komentirati naglasivši kako auto u ovom slučaju nije bitan.
Na balkonu je u trenutku pada bio i 17-godišnji Andro, sin Dražena Anzulovića, pomoćnog trenera hrvatske košarkaške reprezentacije i trenera Charleroixa, koji je rodom iz Novigrada.
Ni njemu ni njegovim prijateljima u čijem je društvu pratio feštu, u nasreći se nisu dogodile teže ozljede. Balkon je dio zgrade novigradske ispostave Lučke kapetanije, odnosno stana u kojem stanuje kapetan ispostave.