Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nin u pjesmi

02.08.2010. 22:00
Nin u pjesmi


I ovaj koncert, kao i svi dosadašnji kojem su pridonijeli “meštri” od scene i rasvjete, zadarski trio Miroslav Milić, Igor Topolčić i Branislav Ilić, pokazao se pravim pogotkom i još jednom potvrdio odličan izbor onih koji su planirali ovoljetna ninska kulturna događanja


U nedjelju navečer na ljetnoj pozornici pored ninske predromaničke crkvice Sv. Križa održan je još jedan zanimljiv i lijep kulturno-glazbeni događaj. Pred oko tisuću posjetitelja nastupila je poznata muška dalmatinska klapa “Cambi” iz Kaštel Kambelovca, a s njima kao gošće nastupile su i članice ženske dalmatinske klape “Karmel” iz Turnja.
Apsolutni pobjednici ovogodišnjih Omiškog i Kaštelanskog festivala dalmatinskih klapa cjelovečernji koncert u trajanju od sat i pol otpočeli su skladbama “Do posljednjeg daha”, “Vrime je da se pomirin sa sviton”, “Izliči me” i drugima.
Publika je posebno uživala u pjesmama “Kriva karta”, “Ne more mi bit” te “Lipoto moja” u kojima je vokalnu izvedbu na glasoviru popratio gost večeri Tonći Trafinić.
Neke su pjesme zajedno otpjevali pjevači klape “Cambi” i njihove simpatične i raspjevane gošće iz Turnja.
I ovaj koncert, kao i svi dosadašnji kojem su pridonijeli “meštri” od scene i rasvjete, zadarski trio Miroslav Milić, Igor Topolčić i Branislav Ilić, pokazao se pravim pogotkom i još jednom potvrdio odličan izbor onih koji su planirali ovoljetna ninska kulturna događanja.
To se prije svega odnosi na stručnu suradnicu za društvene djelatnosti Grada Nina prof. Mirjanu Knežević. Ona je i ovom prigodom na kraju uime ninskog gradonačelnika Emila Ćurka zahvalila publici na odazivu te posebno na dolasku u prvi hrvatski kraljevski grad Nin pučkim njegovateljima dalmatinske klapske pjesme iz Kaštel Kambelovca i Turnja.