Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pobjednik “Kukljice 2011” Ivan Dražović (FOTOGALERIJA)

02.08.2011. 22:00
Pobjednik “Kukljice 2011” Ivan Dražović (FOTOGALERIJA)


Sa skladbom “Zna je ćaća” Zadranin Ivan Dražović pobjednik je Zadarskog festivala zabavne glazbe Kukljica 2011. prema ocjenama publike. Prema ocjenama žirija, na prvo mjesto je zasjeo Dalibor Prochazka s pjesmom “Jelena”. Prva nagrada prema procjeni publike Dražoviću inače nije i jedina za pjesmu “Zna je ćaća”. S istom skladbom prošle godine osvojio je Grand prix Zadarteen festivala.


Drugo mjesto prema procjeni publike pripalo je Anti  Brziću i pjesmi “Sve ruke”, a  treće klapi Donat sa skladbom “Otiša je ćaća”. Prema  ocjenama stručnog žirija na  drugo mjesto zasjeo je Mladen Burnać, dok je treće  mjesto osvojio Igor Brešan.  Najbolji scenski nastup imao  je Giovanni Jakovac, a interpretaciju Igor Cukrov.  Najbolji aranžman imao je  Dalibor Prochazka, a tekst  klapa Leut. Najboljim tekstom proglašena je pjesma  klape Leuta, a najboljim debitantima Allen Barić i Dinea Petković.
Zadarski festival zabavne glazbe Kukljica 2011. konačno je održan pred stotinjak gledatelja u utorak navečer na terasi turističkog naselja Zelena punta. U Zelenoj punti nastupilo je sveukupno 33 pjevača, od najavljenih 38 sudionika, koliko ih se nalazilo na glasačkom listiću. Izostali su Lidija Bačić, Nikol Bulat, Nina Petković, Vlaho Kordić, Matija Katanić i Nina Petković.
Festival je u revijalnom dijelu otvorio KUD Kukljica s pjesmom o Kukljici autora Marinka Ruševa, nakon čega je voditeljica Vesna Benić najavila i prve natjecatelje. Program je otvorila Suzana Reljić s pjesmom “Sve bi dala ja”, nakon čega je uslijedio Dario Jaković sa skladbom o ljetu. Upečatljiv nastup imao je i Marko Bobić s “Livadom” kao i Dora Bačić s “Crvenim ružem”. Nastupio je i zadarski košarkaški trener Umberto Pisaevoli s pjesmom “Čovjek i brod”.
Skladbe je te večeri ocjenjivao žiri u sastavu: Mile Kršlović, Ante Frka, Martine Thomas i Ivan Perić. Dodjeljivalo se sveukupno 13 nagrada; tri nagrade publike, tri nagrade žirija, te nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, interpretaciju, scenski nastup te za najboljeg kantautora i debitanta. Nagrade je oblikovao tim stručnjaka iz Muzeja antičkog stakla, a jedna od njih će naknadno biti uručena i grupi Magazin koja nije pristigla na osobni primitak nagrade u Zelenu puntu budući da su na turneji, kazala je Benić.
Tamo su se te večeri izmjenjivala i neka poznata imena, poput Igora Cukrova te Mladena Burnaća. Publiku je sa svojim nastupom nasmijao Emil Šprljan zapjevavši s bine “prograsija, regresija, svuda oko mene stiska depresija”, a Kukljičani su svakako ostali iznenađeni i nastupom Giovannija Jakovca, riječkog modnog mačka koji se za tu prigodu odlučio na poseban audio-vizualan stil.
Program je u stanci upotpunjen revijom torbi i šešira posvećenih maslini i malinovom ulju, a nastupila je i plesna udruga Tim iz Preka s dijelom programa “Tribute to Michael Jackson” nastalim u sklopu njihove ovoljetne radionice.


 POBJEDNICI




Pobjednici po kategorijama1. Nagrada publike – Ivan Dražović: Zna je čaća2.Nagrada publike – Ante Brzić feat Free Way: Sve luke3.Nagrade publike – Klapa Donat: Otiša je ćaća1.Nagrada stručnog žirija – Dalibor Prochazka: Jelena2.Nagrada stručnog žirija – Mladen Burnać: Rang lista3.Nagrada stručnog žirija – Igor Brešan: Miriše soba s tobomNagrada za najbolji tekst – Umberto Piasevoli: Čovik i brodNagrada za najbolju glazbu – Klapa Leut: Nema barke nema AnkeNagrada za najbolji aranžman – Dalibor Prochazka: JelenaNagrada za najboljeg kantautora – Emil Šprljan: RecesijaNagrada za najbolju interpretaciju – Igor Cukrov: Fali miNagrada za najboljeg debitanta – Allen Barić i Dinea Petković: Samo maloNagrada za scenski nastup – Giovanni Jakovac: Naša ljubavNagrade je izradio tim djelatnika iz Muzeja antičkog stakla Zadar Jadranka Belevski, Antonija Gospić i Marko Štefanac.