Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gdje je završilo 33 tisuće kuna za popravak poljskih puteva?

Autor: Branko Božić

02.08.2013. 22:00
Gdje je završilo 33 tisuće kuna za popravak poljskih puteva?

Foto: Branko BOŽIĆ



Božo Čolak je tražio objašnjenje gdje su uložene 33 tisuće kuna u popravak poljskih putova i nerazvrstanih cesta, za javnu rasvjetu 56 tisuća kuna te na što se točno odnosi uloženih 300 tisuća kuna na konto javnih površina


Na prvoj radnoj sjednici u novom sazivu Općinskog vijeća Ražanca, koja je održana u četvrtak na dnevnom redu bila je analiza proračuna za 2012. godinu.
Sjednicom je predsjedao predsjednik Nediljko Jović (HSP AS), a u njezinu radu uz dvanaestoricu vijećnika sudjelovali su općinski načelnik Nikola Miletić Nikuda (NZ), donačelnik Dragutin Miočić (HSP AS), pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Damir Jordan te pročelnica Odjela za financije Danijela Mrkić.
Nakon prihvaćanja dnevnog reda otvorena je rasprava o izvršenju proračuna u 2012. godini. Na sjednici je istaknuto da je od planiranih 12,8 milijuna kuna uz jedan rebalans u studenome Općina godinu okončala s prihodima od 5,69 milijuna kuna te s plusom od 1,6 milijuna kuna koji su preneseni iz prethodne godine. Rashodi su iznosili 6,27 milijuna kuna uz iskazani deficit od 583.244 kuna.
Oporbenog vijećnika Nenada Kožula zanimalo je zbog čega je na ime izrade nove katastarske knjige za katastarske općine Ražanac i Radovin izvođaču Geodetskom zavodu Rijeka plaćeno zateznih kamata u iznosu od 825 tisuća kuna ili 15 posto proračuna na što mu je načelnik Miletić odgovorio da ni sam još nije upoznat s tim podacima te da će obavijest o tome dobiti na sljedećoj sjednici.
Božo Čolak je tražio objašnjenje gdje su uložene 33 tisuće kuna u popravak poljskih putova i nerazvrstanih cesta, za javnu rasvjetu 56 tisuća kuna te na što se točno odnosi uloženih 300 tisuća kuna na konto javnih površina, kao i zbog čega je u vrijeme predizborne kampanje puno toga rađeno bez javnih natječaja, bez ovlaštenih osoba s kojima Općina nije sklopila nikakve ugovore. To se odnosilo na rivu u Rtini, obalni pojas u Ražancu, put na Brdu poviše Ljupča, dio ceste u Marasovićima i rasvjeta u Ljupču na što mu je načelnik Miletić odgovorio da će podatke o tim izdacima dobiti u pisanom obliku na narednoj sjednici.
Nakon rasprave se izglasavao proračun iz 2012. godine. Zeleno svjetlo dalo mu je sedam vijećnika vladajućeg HSP AS, protiv su bila četvorica vijećnika HDZ-a, dok je vijećnik SDP-a Nikola Kožul ostao suzdržan.