Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Oživjeli pjesme rock i metal velikana

Autor: Branko Božić

02.09.2012. 22:00
Oživjeli pjesme rock i metal velikana

Foto: Branko BOŽIĆ



Peti po redu ovoljetni rock koncert održan je u petak navečer na terasi poznatog Beach bara Barufa, smještenog neposredno uz morsku obalu u privlačkom zaseoku Mletak. Na koncertu koji je i ovom prilikom organizacijski pokrio vlasnik kluba Šime Glavan nastupile su pred oko dvjesto mladih posjetitelja tri pop-rock grupe iz Zadra i Zagreba, koje su svirale obrade pjesama velikana ovog žanra.
Prvi je koncert otvorio zadarski bend Missing Link u sastavu Artista Gommoso (vokal i gitara), Brala Trade (bas gitara), Vice Vukojević (bubnjevi) te specijalna gošća Mecam-Sopran. Zadrani su uglavnom u stilu zagrijavanja izvodili instrumentalnu glazbu Link Wraya.
Drugi su se na pozornicu popeli su članovi zagrebačkog benda Broken Rockers u sastavu Ilinko Lemmy (vokal i bas gitara), Ozren Ozzy (gitara) i Marki Gauchos Animal (bubnjevi). Oni su u  svome stilu svirali stvari grupe Motorhead. U samom finišu veliko je oduševljenje publike izazvao nastup zadarsko-zagrebačke grupe Problem Child, u sastavu Jure Baljak (bubnjevi), Robert Mahović (solo gitara), Saša Vrbac (vokal i gitara) i Medo (bas gitara). Oni su koncert okončali povećim brojem pjesama s albuma koje je na svjetsku pop-rock scenu lansirao čuveni australski bend AC/DC.
Najveći ovakav koncert na širem prostoru Privlake uz domaće privukao i velik broj posjetitelja iz Nina, Zatona, Vira, Zadra te gostiju iz inozemstva koji ljetuju na ovom području. Organizator Šime Glavan svim sudionicima i posjetiteljima pored besplatnog ulaza osigurao je i gratis hranu i piće, srdele s gradela te čuvenu privlačku crnu i bijelu kapljicu.