Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prvašići u pravoj školi

Autor: Irena Jurjević

02.09.2012. 22:00
Prvašići u pravoj školi

Foto: Zvonko KUCELIN



Znam to jer sam i sama donedavna radila u Gimnaziji Franje Petrića gdje je jako puno djece dolazilo upravo iz ove škole. Bila su to izvrsna djeca što pokazuje da se ovdje zaista s njima radilo na kvalitetan način i da ih se usmjeravalo u pravom pravcu, kazala je Glasovac


U ovoj školi provest ćete najbolje godine  svog djetinjstva, tu ćete se  družiti, steći prijatelje, simpatije, igrati se, raditi i stvarati, poručio je svojim  novim prvašićima ravnatelj  OŠ Šimuna Kožičića Benje  Marko Marin, dodajući da je  i prvi dan škole jedan od onih  važnih dana u životu svakog  čovjeka kojeg se svi mi rado  sjećamo. I on sam ponosan je  na sve učenike koji su prošli  njegovom školom.
– Danas postajete učenici  ove škole koja svojim  načinom rada, različitim  projektima i izvrsnim rezultatima daje mogućnost svima vama da se razvijate, rastete i učite u divnom ozračju,  da svaki dan sretni dolazite u  školu i iz nje zadovoljni odlazite svojim domovima, kazao  je Marin svojim novim prvašima, sveukupno njih 156.  Svečanoj priredbi prisustvovale su i tajnica Ministarstva  znanosti, obrazovanja i športa Sanja Polić kao i savjetnica ministra dr. Željka Jovanovića Sabina Glasovac  koja je novim učenicima poručila kako su u pravoj školi i  na pravom mjestu.
– Znam to jer sam i sama  donedavna radila u Gimnaziji Franje Petrića gdje je jako puno djece dolazilo upravo iz ove škole. Bila su to  izvrsna djeca što pokazuje  da se ovdje zaista s njima  radilo na kvalitetan način i  da ih se usmjeravalo u pravom pravcu, kazala je Glasovac. Ravnatelj Marko Marin poručio je pak roditeljima  kako je kvalitetna suradnja  između roditelja i učitelja iznimno važna za uspjeh u  obrazovanju i odgoju djece.
– Očekujemo od vas da se  aktivno uključite u život škole i zajedno s nama osigurate  što sretnije odrastanje svoje  djece, kazao je ravnatelj,  predstavivši potom najmlađim učenicima njihove  učiteljice Hildu Čurjurić  Žagar, Danijelu Kovač,  Boženu Raspović, Tanju Vulić i Katarinu Markulin. Uslijedio je potom i zabavni  program koji su izveli stariji  učenici škole, ali i upoznavanje najmlađih učenika s  njihovim učionicama.