Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Underwall: Za Zadrane u prodaji samo 200 ulaznica

Autor: Irena Jurjević

02.09.2013. 22:00
Underwall: Za Zadrane u prodaji samo 200 ulaznica


Ove godine u Zadru će u prodaju biti stavljeno samo 200 karata što je rezultat niske prodaje prošle godine. I broj domaćih sastava smanjem je na dva ili tri


Underwall festival, koji je prošle godine organiziran u svega dva mjeseca, a koji je u lipnju napunio zadarski Kapetanski park uz potpunu isplatu uloženog – ide dalje. Novi Underwall broji 36 izvođača iz svih dijelova svijeta – od Brazila, Kostarike, Libanona, Australije, SAD-a, pa do Finske, Norveške, Švedske, Engleske i slično, najavio je u ime organizacije Stjepan Juras. Festival će se trajati tri dana, od 6. do 9. lipnja, a kao planirana lokacija naveden je Kapetanski park.
– Nakon pomnih priprema i promišljanja odlučili smo da budemo otvarači nove ljetne sezone te postavili festival na početak lipnja, te tako produljiti i sezonu. Naime, po elaboratu troškovnika za 2014. godinu samo članovi bendova i radnici na festivalu imat će sveukuno 200-tinjak noćenja, dakle bez ijednog gosta, a zbog čega na tri dana planiramo zakupiti jedan hostel, jedan cijeli niskokategorni hotel i jedan cijeli visokokategorni hotel, najavio je Juras.
Festivalsko izdanje Underwalla za 2014. godinu neće biti usmjereno samo na metal, već će se proširiti na više žanrova, počevši od rocka, punka, metala, HC-a i gothica, a Juras je najavio da će festivalskih ‘slotova’ za hrvatske izvođače biti manje ove godine, odnosno hrvatskih bendova koji će nastupiti na Underwall festivalu bit će svega dva ili tri:
– Zadnjih godina hrvatski bendovi imali su širom otvorena vrata, no oni te prilike nisu znali iskoristiti, pojasnio je Juras, dodajući i to kako će cjelokupni PR festivala biti usmjeren na inozemno tržište, za što su angažirali petoricu promotora diljem Europe. Što se tiče okrenutosti lokalnoj publici, u Zadru će se moći kupiti dvije stotine karata.