Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Fizioterapeuti biogradske bolnice o osteoporozi

02.09.2016. 22:00
Fizioterapeuti biogradske bolnice o osteoporozi


U povodu Međunarodnog dana Fizikalne terapije Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru u utorak, 6. rujna, organizira “Dan otvorenih vrata – Osteoporoza”.
– Na ovaj dan pruža nam se prigoda da podignemo svijest šire javnosti o ulozi profesije fizoterapeuta u održavanju ljudske pokretljivosti i neovisnosti u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kazao je Andrija Marcelić, novi ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju.
Specijalna bolnica u naredni utorak, od 17 do 19 sati, otvara vrata Fizikalne terapije svim građanima i budućim pacijentima da bi ih pobliže upoznali s profesijom fizioterapeuta.
– Stoga pozivamo građane na neformalno druženje kroz koje će se stvoriti prigoda za bolju komunikaciju s lokalnom zajednicom, osvješćivanje uloge fizioterapeuta u društvu, a i građanima će biti pruženi savjeti kako poboljšati kvalitetu života te uputiti ih kada i kako potražiti pomoć fizioterapeuta, istaknuo je Marcelić dodajući kako fizioterapeuti povećavaju i maksimiziraju potencijal ljudskog pokreta.
Fizioterapeuti, također, tijekom pružanja svojih usluga identificiraju tjelesna oštećenja, ograničenja i limitacije aktivnosti te poteškoće koje sprječavaju ljude da budu aktivni i neovisni.
– Svaki polaznik će dobiti program vježbi u slikama za osobnu uporabu, kazao je odgovorni fizioterapeut Matija Juričev Martinčev.