Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadrani se vraćaju nakon pet godina

02.10.2010. 22:00
Zadrani se vraćaju nakon pet godina


Kadetska liga je natjecanje koje će mnogi rukometni stručnjaci nazvati ključnim za ravoj igrača, a to onda znači i za budućnost klubova
Nakon odlične sezone koju su okončali s 11 uzastopnih pobjeda, rukometaši Zadra rođeni 1994. godine i mlađi izborili su pravo nastupa u Prvoj hrvatskoj kadetskoj ligi, natjecanju u konkurenciji 24 kluba čiji će dvogodišnji ciklus započeti sutrašnjim (nedjelja) turnirom u Zagrebu. Posljednji put Zadar je u ovoj ligi nastupao u sezoni 2004./05. pod vodstvom Žarka Jakšića. Kadetska liga je natjecanje koje će mnogi rukometni stručnjaci nazvati ključnim za razvoj igrača, a to onda znači i za budućnost klubova koji u Hrvatskoj u većini slučajeva žive od domaćeg igračkog kadra.
Pred odlazak na oglede s Dubravom i ZG Dubravom, o očekivanjima vezanim uz nastupe jedne od perspektivnijih generacija zadarskih rukometaša razgovarali smo s Franom Kardumom, trenerom Zadrovih kadeta.
– Rezultatskog imperativa u Prvoj HKRL nemamo. Naravno da ćemo u svakoj utakmici pokušati izboriti pobjedu, no glavni je cilj profiliranje mladih igrača. Ova je liga odlična prilika za takvo što. Najvažnije je da naši kadeti imaju kontinuitet nastupa, što je definitivno u prvom planu, a rezultat ćemo podrediti njihovom napretku.
Pretpostavljamo da će Zadranima uvelike koristiti iskustvo koje stječu nastupima za seniorsku momčad. Naime, dobar dio Zadrovih prvotimaca čine upravo kadeti.
– To je veliki plus. Oni će ove godine paralelno igrati u Prvoj kadetskoj i u Prvoj HRL. Taj je podatak značajan za napredak igrača koji sam spomenuo, ali je isto tako značajan i za klub čiji će kadeti odigrati 23 utakmice u konkurenciji svojih vršnjaka, a uz to dobiti priliku za sudjelovanje u drugom po redu rangu hrvatskog rukometa.
Hoće li u odnosu na prošlu, mlađekadetsku sezonu, biti promjena u sastavu?
– Momčad će i ove sezone biti sastavljena od 1994. godišta potpomognutog s nekoliko igrača iz odlične generacije 1996, a u odnosu na prošlu godinu dobili smo pojačanje na lijevom vanjskom. Radi se o Bepu Nikpalju, talentiranom mladiću koji je ovo ljeto došao iz Arbanasa. Izuzev Nikpalja, nemamo novih pojačanja, no ako netko od kadeta iz ostalih klubova ima želju nastupati u Prvoj HKRL, a radi se o kvalitetnim igračima, naša su im vrata otvorena


Kadeti Zadra


Roko Šulić, Ivan Arbanas, Nikola Maričić, Mate Radaš, Toni Malenica, Mate Perić, Matija Merhar, Dino Bukva, Lovre Klasanović, Karlo Njegovan, Bepo Nikpalj, Vice Vlatković, Luka Ledenko, Stanko Bilaver, Robert Segarić, Anđelo Stanković. Trener: Frane Kardum.




U paru s Triljem


Zadrani će utakmice po turnirskom sistemu odigravat u paru s Triljem. U svakom krugu natjecanja klubove očekuju po dva susreta, a sustav natjecanja zamišljen je kao jednokružan; Zadar i Trilj ove će se godine u prvom krugu susresti s Dubravom i ZG Dubravom, a ponovni sraz istih suparnika dogodit će se sljedeće godine kada će dva zagrebačka kluba gostovati u Zadru ili u Trilju.