Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zaodjenite se ljepotom Božjom!

02.10.2011. 22:00
Zaodjenite se ljepotom Božjom!


Škapular je izraz marijanske pobožnosti Karmela, znak vjere i kršćanskog zalaganja, istinski znak pripadnosti Mariji i zalog njene zaštite. Dakle, vanjski znak želje da se vlastiti život posveti služenju Kristu i Mariji. Škapular je za autentične kršćane koji nastoje živjeti evanđelje, koji primaju sakramente i na poseban način štuju Presvetu Djevicu, s mnogo ljubavi govori s. Paulina Andlar


Pod geslom “Dođi, vidi i predaj svoj život Mariji” u subotu na blagdan Male Terezije u organizaciji sestara Karmelićanki Božanskog srca Isusova u župnoj crkvi Velike Gospe u Bibinjama održan je susret svih generacija bibinjskih vjernika koji su primili karmelski škapular.
– Škapular je izraz marijanske pobožnosti Karmela, znak vjere i kršćanskog zalaganja, istinski znak pripadnosti Mariji i zalog njene zaštite. Dakle, vanjski znak želje da se vlastiti život posveti služenju Kristu i Mariji. Škapular je za autentične kršćane koji nastoje živjeti evanđelje, koji primaju sakramente i na poseban način štuju Presvetu Djevicu, s mnogo ljubavi govori sestra Paulina Andlar, poglavarica bibinjskog samostana Svete Obitelji.
Sestra Benedikta Miš, sa 20-godišnjim iskustvom djelovanja u misiji u Brazilu, temeljito je razlagala “tko, kako i zašto” sukladno odredbama, nosi škapular, jedan od znakova crkvene predaje već sedam stoljeća, i kako se nadati posebnoj Marijinoj pomoći za spasenje u zajedništvu s Bogom.
– Bratovština karmelskog škapulara je udruženje vjernika koji teže savršenstvu ljubavi u ovom svijetu u duhu karmelskog reda te sudjeluju u njegovu životu i duhovnim milostima, u prisnom zajedništvu misli, ideala i djela s presvetom Djevicom Marijom. Korak od bratovštine je Zajednica karmelskih laika, objašnjavala je sestra Benedikta.
U hrvatskom narodu karmelićanke Božanskog srca Isusova djeluju u desetak kuća, a u Bibinjama su zadnjih petnaest godina. Osim što skrbe za djecu i mlade, zauzetost za čast Božju očituje se i u radosnom i raspjevanom slavlju svete euharistije. S puno ljubavi nadasve uspješno uvode Božji narod, djecu i mlade u liturgijski život Crkve. Kako bi pomagali mladim bibinjskim obiteljima u odgoju njihove djece u sklopu novog samostana drže i dječji vrtić čija je zaštitnica Mala Terezija.
– Na raspolaganju smo za sve one koji žele primiti škapular što je jedan od načina življenja karmelske duhovnosti. Zaodjenite se ljepotom Božjom, pozvala je sestra Benedikta nakon što je najavila sastanke za članove Bratovštine karmelskog škapulara svake prve subote u mjesecu.
Potom je održano misno slavlje na kojem su sudjelovali roditelji i vrtićka djeca iz karmelićanskog samostana Svete Obitelji.