Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Predstavljen projekt luke Gaženica

02.10.2013. 22:00
Predstavljen projekt luke Gaženica


Zamjenik župana Božidar Longin sudjelovao je od 25. do 28. rujna 2013. godine na 41. glavnoj skupštini i 40. obljetnici Konferencije perifernih pomorskih regija u Saint Malou u Bretagni (Francuska) u sklopu koje je održano niz sastanaka odbora podijeljenih po zemljopisnom položaju regije. Kao velika mreža CPMR olakšava razvoj projekata suradnje između svojih članica, pomaže početak projekata, njihov razvoj te ulaže u njih.
Zamjenik župana Božidar Longin predstavio je članstvu CPMR-a primorsku Hrvatsku i Zadarsku županiju s posebnim naglaskom na projekt luke Gaženica kao najveće putničke luke na istočnoj obali Jadrana, a što je izazvalo je veliki interes i odobravanje od strane vodstva CPMR-a. Zamjenik župana govorio je o infrastrukturi te posebno o marikulturi, proizvodnji i ulovu ribe, kao i o projektima koje je Zadarska županija kandidirala na natječaje iz fondova EU.
Inače, zamjenik Longin imenovan je predsjednikom Komisije za ribarstvo Jadransko-jonsko euroregije te je nazočio i sastanku Jadransko-jonske operativne skupine gdje se raspravljalo o izradi Jadransko-jonske strategije.