Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivica Vlakić vodi Gradsku organizaciju MODES-a

02.10.2016. 22:00
Ivica Vlakić vodi Gradsku organizaciju MODES-a


Jednoglasnom odlukom članstva u subotu u hotelu Kolovare dogradonačelnik Grada Zadra Ivica Vlakić izabran je za predsjednika novoosnovane gradske organizacije Moderne Demokratske Snage (MODES) Zadar.
– Naš grad su kroz povijest čuvale zidine. One su danas povijest i uspomene. No, mi građani, bit ćemo zidine koje će braniti grad i pomoći mu da prosperira. Problema ima jako puno. Prisutna je apatija modernog društva koje ne vjeruje da se stvari mogu promijeniti na bolje. Mi nismo apatični i na nas se može računati, poručio je Vlakić, dodajući kako će se MODES boriti i zalagati za opći, a ne privatni interes.
– Pred nama stoji izazov da gradimo moderno društvo. No, mi pokazujemo iz dana u dan Zadar može bolje. Zalažemo se za grad modernog doba gdje će Zadar infrastrukturnim mogućnostima biti jednak drugim gradovima. Zalažemo se da to bude grad u službi građana, poručio je novoizabrani predsjednik gradskog odbora stranke.
Okupljenima se obratio i Rudolf Dvorski, najavljen pred članovima kao glavni generator i pokretač nove stranke. Iskoristio je pritom priliku da jednoj stranačkoj kolegici čestita rođendan i u ime stranke uruči tortu.
– Na ovakav način želimo pokazati da se brinemo o svojim članovima i svojim ljudima, da je briga za njih na prvom mjestu. Kada smo osnivali stranku, pitali su nas ‘čemu sve to?’. Zato što je dvjesto tisuća ljudi otišlo van Hrvatske. Oni će negdje drugdje zasnivati svoje obitelji. Naša natalitetna politika je katastrofalna. Svake godine imamo 80 razreda manje. O tome se malo priča za vrijeme izborne kampanje, a kasnije se samo gleda ‘kako se uskladiti s Bruxsellesom’, kazao je Dvorski poručivši kako će MODES biti branik koji će braniti prvo lokalne, a onda i nacionalne interese.
– Želimo omogućiti da se vrate oni koji su otišli. Stoga pozivamo sve one koji žele promjene i koji su spremni staviti interes Hrvatske ispred svog interesa da nam se pridruže.
GO MODES-a, osim predsjednika Vlakića, izabrani su: Andreja Baraba i Ana Ivičić na mjesto zamjenica, Teo Boban za tajnika, Josip Jurjević za rizničara te članovi: Denis Krupić, Marko Barančić, Ante Periša, Predrag Orlović, Katarina Kušter-Franić, Hrvoje Baranović, Danijela Markić, Ivan Živković, Neven Petrović, Ante Josip Šikić. Nadzorni odbor čine: Ivan Čular, Ante Vukašina i Alfio Poropat. Koordinator za klub mladih je Josip Štokić i Koordinatorica za klub žena Petra Kruneš.