Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sudionike po prelasku Virskog mosta zalio pljusak, no nitko nije odustao

02.10.2016. 22:00
Sudionike po prelasku Virskog mosta zalio pljusak, no nitko nije odustao


Iako vremenske prilike nisu išle na ruku organizatorima, pa je sudionike doslovno zalio pljusak, tradicionalna Virska biciklijada uspjela se jučer održati po 18. put za redom. Okupila je ukupno 315 sudionika, rekreativaca svih životnih dobi. Osim biciklista iz Vira, Zadra i drugih mjesta na ovom području, i ovog su puta manifestaciju svojim učešćem uveličali ljubitelji cikloturizma iz Slovenije, Austrije, Srbije, Njemačke, Mađarske, Slovačke i Češke. Organizatori su bili Općina Vir i Vir turizam te Biciklistički klub Zadar. 
Rutu dugačku 29 kilometara uz pratnju i osiguranje policijskih djelatnika Prometne policije, liječničkog tima Hitne pomoći te servisnog biciklističkog tima, odvozili su za dva sata. Unatoč što ih je snažni pljusak oprao do kože odmah po prelasku mosta i ulaska na otok Vir, nitko nije odustao, niti zatražio bilo kakvu pomoć. U općinskom restoranu su se, pak, mogli okrijepiti s preko 350 porcija graha s junećim mesom i kranjskim kobasicama.
   Posebnu draž biciklijadi kao uvijek dala je nekolicina najstarijih mušketira, legenda zadarskog biciklizma Šime Bajlo (78), Ivan Pinjatela (79), Mišo Volarević (68), Ivan Aralica (78), Šime Pajdo (78), Mile Serdar (75), a među njima i jedna dama, Loreta Belić (68). Također je bilo zanimljivo vidjeti najmlađe sudionike Aniku Miočić (5) i njezina dva brata blizanca Mikulu i Mata (8), te Nikolu Diklana (5) i Pavu Utkovića (9).
 Najsretnija sudionica utrke bila je javnosti poznata zaposlenica Grada Zadra Ivana Dadić, koja se vraća s glavnom nagradom manifestacije, novim Mountian bike biciklom vrijednim 3500 kuna. Redni broj Dadić je kao posljednji izvučen u nagradnoj tomboli.
 – Presretna sam što sam upravo ja dobila ovako lijepi i novi sportski bicikl. Od prvog dana sudjelujem na svim dosadašnjim virskim biciklijadama, kao i na ostalim u gradu Zadru. Nisam se nadala, ali dogodilo se. Hvala organizatorima. Bicikl ću znati iskoristiti, budući da svaki dan do posla putujem biciklom. Ovo je nešto jedinstveno i predivno a u prvom redu nemjerljivo za zdravlje, rekla je presretna Ivana, kojoj su, kao i svim ostalim sudionicima, organizatori ponudili prijevoz do Zadra za njih i njihove bicikle.