Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Svečana akademija OŠ Voštarnica

02.10.2016. 22:00
Svečana akademija OŠ Voštarnica


U povodu 40 godina rada OŠ Voštarnica održat će se svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar 5. listopada 2016. u 19 sati.
Naime, Osnovna škola Voštarnica – Zadar jedina je posebna ustanova na području Zadarske županije za učenike s većim teškoćama u razvoju, točnije s intelektualnim teškoćama i autizmom. Školu trenutačno pohađa 77 učenika, od kojih je 38 iz grada Zadra i 39 učenika iz 19 različitih mjesta Zadarske županije.
– Na svečanoj akademiji bit će predstavljena monografija škole “Naših 40 godina” na 190 stranica u 300 primjeraka, a bit će predstavljen i rad škole kroz prezentaciju. Kao zahvala za višegodišnju suradnju svečano će se uručiti 64 monografije predstavnicima ustanova, institucija, udruga, poduzeća iz privatnog sektora te pojedincima (slikarima, pjevačima, glumcima i dr.), istaknula je ravnateljica Irena Dukić dodajući kako je pripremljen i bogat svečani program.
U programu sudjeluju dramska skupina OŠ Voštarnica sa scenskom igrom “Ivica i Marica”, a voditeljice su učiteljice OŠ Voštarnica Ivana Birsa i Ana Milković.
Školska plesna skupina OŠ Voštarnica plesat će na kompoziciju Mateja Meštrovića “Zvuci Velebita-Šuma”, a voditeljice su nastavnica suvremenog plesa iz Glazbene škole Blagoje Bersa Jasna Frankić-Brkljačić i Jelena Babić, učiteljica OŠ Voštarnica.
Učenici OŠ Voštarnica i kyudo majstor, predsjednik Kyudo kluba “Yumi” Goran Blažević i suradnice Livija Kalmeta i Jelena Babić demonstrirat će drevnu japansku streličarsku vještinu kyudo.
Nastupit će i klapa “Donat”, zatim Školski zbor i pjevač David Ricov s pjesmama “Kome bi šumilo” i “Kalelarga”, a voditeljica je učiteljica OŠ Voštarnica-Zadar Iva Mustać Klarić.
N apozornicu će i Vokalni ansambl Rondo OŠ Voštarnica s pjesmom “Tvoje ime čuvam”, a voditeljica je učiteljica OŠ Voštarnica Iva Mustać Klarić. Na programu je i bend Sexymotherfuckers, a po završetku priredbe predviđen je svečani domjenak.