Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Massimo poput vina – s godinama sve bolji

Autor: Irena Jurjević

02.11.2008. 23:00
Massimo poput vina – s godinama sve bolji


U punom sastavu – šest članova benda te dvije prateće pjevačice, Massimo je zadarskoj publici u Arsenalu, u petak na Noć vještica, pružio vrhunski koncert satkan od novih stvari, ali i poput vina, uvijek dobih starih uspješnica. Povod za dolazak u Zadar bila je promocija njegovog novog albuma “Sunce se ponovno rađa”, koji je svjetlo dana ugledao krajem rujna, a s kojeg je mnogima u oči već upao duet s Nenom Belanom “Zar više nema nas”. Pobjednička pjesma ovogodišnjih 11. večeri dalmatinske šansone u Šibeniku izvedena je i u petak u Arsenalu, a posebno upečatljiv bio je izlazak Nene Belana na pozornicu kojim je taj duet ujedno dobio i puno veći efekt. Osim Belana, podršku Massimu na zadarskom koncertu dale su Meri Jaman i Anita Valo iz Meritasa koje su program pratile iz publike.
 Massimo, dakako, kao što je to uvijek slučaj s ovim glazbenikom, ništa nije prepustio slučaju, pa je tako i ozvučenje u petak bilo na nivou, a što za Arsenal inače nije slučaj, upravo zbog specifičnosti tog prostora. Tijekom večeri nizale su se brojne njegove znane starije uspješnice “Stranac u noći”, “Loše vino”, “Sjaj u tami”, ali i “Odjednom ti”, a emotivna izvedba kombinirana sa svježijim stvarima te izborom onih starijih, rezultirala je izvrsnim prijemom publike koja je pulskog glazbenika i nekoliko puta pozivala natrag na pozornicu.
 Koncert u Zadru uslijedio je nakon koncerta u Rijeci u Stereo dvorani gdje je Massimo i započeo svoju promotivnu turneju. Riječki koncert je inače bio u potpunosti i rasprodan, a pred njegov početak Massimu je uručena i zlatna ploča za album “Vještina II”, kao posebno priznanje koje se dodjeljuje glazbenicima čiji su albumi prodani u nakladama višima od 10.000 primjeraka.
 Nakon Zadra Massima u utorak očekuje koncert u Zagrebu, točnije u klubu Aquarius, poslije čega se turneja nastavlja u još 17 gradova, u Hrvatskoj i izvan nje.