Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Još je mnogo utakmica pred nama

02.11.2010. 23:00
Još je mnogo utakmica pred nama


Nema mjesta nikakvoj panici. Posebno zato što smo poraze upisale od dvije ekipe koje su najizgledniji kandidati za Ligu za prvaka. Budući da se omjeri s dva najuspješnija kluba na kraju brišu, taj bi nam se negativan skor, vrlo izvjesno, mogao i poništiti


S obzirom na  ozljedu Glorije Sikirić i činjenicu da je Ivana Blažević nastupila bez odrađenih treninga,  smatram da u dvoboju s Pulom i nismo mogle puno više  očekivati. U takvim smo uvjetima dale svoj maksimum,  no naš je stvarni maksimum  daleko veći od onog prikazanog u prošlotjednoj utakmici. To smo dokazale za vrijeme priprema kada smo od  jake Pule izgubile s minimalnom razlikom, no tada smo,  da podsjetim, bile u kompletnom sastavu i mogle smo  pružiti više – mišljenja je Josipa Sesar, košarkašica Zadra  koji je u trećem kolu A-1 lige  upisao drugi ovosezonski poraz. Unatoč negativnom, 0-2  skoru, Sesar ne gubi optimizam uoči nastavka prvenstva.
– Nema mjesta nikakvoj panici. Posebno iz razloga što  smo poraze upisale od dvije  ekipe koje su najizgledniji  kandidati za Ligu za prvaka.  Budući da se omjeri s dva  najuspješnija kluba na kraju  brišu, taj bi nam se negativan  skor, vrlo izvjesno, mogao i  poništiti. Još je mnogo utakmica pred nama i trebamo  razmišljati na taj način. Idemo  iz kola u kolo dati sve od sebe,  a to je po meni pravi put za  ostvarenje ostanka u Ligi –  reći će bek “bijelo-plavih.
Problem nedostatka visine  vaše ekipe bio je očit u dvoboju s Pulom. Hoće li Ivana  Blažević i Lara Majstorović,  koje po vokaciji i centimetrima nisu klasični centri, do  kraja Prvenstva moći iznijeti  sav teret u reketu? 
– Smatram da hoće, bez obzira na navedeno. Imaju kvalitetu dovoljnu za ispuniti sve  zadatke koji se pred njih postave. Premda, mi uopće ne  baziramo našu igru na centrima. Naš je prepoznatljiv stil  brza košarka na kojoj ćemo  graditi i ove sezone, a njih se  dvije odlično uklapaju u taj  koncept.
U sljedećem kolu putujete u  Požegu, na tradicionalno neugodno gostovanje kod kluba  koji vam je prošle sezone zadao najviše muke. Možete li u  Slavoniji do prvih bodova?
– Požega je klub koji također nema visinu. Jače su na  bekovskim pozicijama i tu vidim našu šansu. Sigurno je da  neće biti lako, ali uz maksimalan angažman, smatram  da možemo do pobjede.
Koliko će pobjeda Zadar  trebati ostvariti želi li izbjeći  posljednju poziciju i kvalifikacije za ostanak?
– Još smo daleko od toga.  Dogovorile smo se da se u  ovom trenutku ne smijemo  zamarati nikakvim kalkulacijama, već što bolje pripremati  za prvu sljedeću utakmicu.  Imamo kvalitetu, dobro radimo, i to je trenutačno najvažnije.