Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Proračun i “vatreni” aktualni sat

02.11.2010. 23:00
Proračun i “vatreni” aktualni sat


Očekuje se da će “vatreno” biti i na aktualnom satu tijekom kojeg po već ustaljenoj praksi vijećnici, posebno oni iz oporbenih redova, općinskim čelnicima postave niz pitanja
U prostorijama Općinske vijećnice na poziv predsjednika Općinskog vijeća Predraga Duševića, sutra u 19 sati održat će sjednica Općinskog vijeća Ražanca.
Vijećnici, njih 15, očitovat će se o nizu važnih pitanja iz života i razvoja Ražanca i njegovih sedam općinskih mjesta: Ljupča, Podvršja, Radovina, Rtine, Krneze, Jovića i Ljubačkih Stanova.
S posebnom se pozornošću iščekuje rasprava i donošenje zaključka o izmjenama i dopunama proračuna Općine Ražanac za tekuću godinu, odnosno rebalansa proračuna kojim se uravnotežuju prihodi i rashodi. Ovim činom, naravno, ako ga vijećnici prihvate, prihodi će se staviti u realne okvire tako da će Općina Ražanac godinu okončati s prihodima od 12,5 milijuna te rashodima od 10,1 milijun kuna. Očekuje se da će “vatreno” biti i na aktualnom satu tijekom kojeg po već ustaljenoj praksi vijećnici, posebno oni iz oporbenih redova, općinskim čelnicima postave niz pitanja.
Uvidom u dnevni red da se zaključiti da će se vijećnici također na ovoj sjednici očitovati o tijeku izrade nove zemljišno-katastarske knjige u k.o. Ražanac i k.o. Radovin, o najbezbolnijem načinu priključivanja kućanstava u Jovićima, Radovinu, Stojićima i Jordanima na novoizgrađeni magistralni cjevovod. Raspravljat će se o kriteriju i načinu sufinanciranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola s područja općine Ražanac za školsku 2010.-2011. godinu te o dodjeli studentskih potpora. Po informacijama s kojim raspolažemo vijećnici oporbenog SDP-a predložit će određene dopune dnevnog reda.