Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar počeo pobjeđivati i u sudačkoj nadoknadi

02.11.2010. 23:00
Zadar počeo pobjeđivati i u sudačkoj nadoknadi


Zadar će u 14. kolu na noge, ni manje ni više, nego vodećem Dinamu. Možda to i nije loše, pogotovo kada znamo da će “modri” tijekom ovoga tjedna morati na teško gostovanje u Belgiju.
Stvarno za ne vjerovati. Zadar je u 13. kolu Prve HNL uspio slaviti protiv do tada trećeplasiranog Splita i to pogotkom u sudačkoj nadoknadi vremena. Ljudi moji, ma je li to moguće? Nitko se ne bi trebao čuditi ako ovih dana u Zadru (unatoč jakom jugu) zapadne i metar snijega. Jer, i to bi bilo čudo ravno onome koje se u subotu dogodilo na Stanovima. U svakom slučaju, ta pobjeda Zadrane je “vinula” do 12. mjesta na prvoligaškoj ljestvici i sada se sredina ljestvice vidi sasvim dobro. Tako je blizu, a ipak i tako daleko.
Jedanaesterac u 92. minuti
Valja reći da Zadar nije briljirao u utakmici protiv prvoligaša iz Parka mladeži. Čak bi se bez ustezanja moglo utvrditi da su Splićani, barem po prigodama, bili bliži pobjedi. Međutim, pobjeđivati, a pritom ne igrati dobro, to Zadar do sada nije znao, pa rekli bi dugi niz godina. Nadamo se samo da ovo nije bio labuđi pjev, već nešto što ćemo vidjeti više puta, pa makar nam to paralo živce. Uglavnom sve bi mogli svesti u dvije rečenice. Prva – Želimir Terkeš je u “sendviču” dva obrambena igrača Splita uspio izboriti najstrožu kaznu u 92. minuti utakmice na Stanovima. Druga – Antonio Mršić je izveo udarac s kreča i donio Zadranima tri velika boda. I to je to. Idemo dalje.
Trinaesto kolo obilježila je slaba efikasnost. Palo je tek 12 golova u osam utakmica. Lider prvenstva Dinamo lako se obračunao s Interom. Modri su triput zabili za tri nova boda kojima drže prednost od četiri boda pred Hajdukom. Splitski “bili” su se ponovno mučili, jedva su uspjeli pobijediti posljednjeplasirani Hrvatski dragovoljac. Nadajmo se samo da će Goran Vučević ponovno vratiti formu na Poljud, možda već protiv ruskog Zenita. Mršićeva Cibalia je jednostavno nezaustavljiva. Na gostovanju u Kranjčevićevoj doslovno su pomeli Zagreb i skočili na treće mjesto prvoligaške ljestvice. Čini nam se da će Hajduk gadno pogriješiti ako ne angažira Stanka koji postiže fantastične rezultate s Vinkovčanima.
Tri utakmice prošlog kola završile su bez pobjednika. Šibenik i Rijeka odigrali su na Šubićevcu 1:1. U ostale dvije gledatelji nisu vidjeli ni gola, a radi se o dvobojima Lokomotive i Slaven Belupa te Osijeka i Varaždina. Istra 1961 je u 13. kolu stigla do prve pobjede i to na svom terenu gdje je svladala Karlovac.
Rasterećeni na Maksimir
Zadar će u 14. kolu na noge, ni manje ni više, nego vodećem Dinamu. Možda to i nije loše, pogotovo kada znamo da će “modri” tijekom tjedna morati na teško gostovanje u Belgiju. Može li Zebićeva vojska iznenaditi Vahinu “škvadru”? Teško pitanje, ali zašto ne vjerovati. Uostalom, ne treba se ni putovati u Zagreb ako, barem u podsvijesti, ne živi mala nada u iznenađenje. Čudo se dogodilo protiv Splita, zašto se ne bi ponovilo i protiv Dinama. Utakmica na Maksimiru igra se u nedjelju, kao i ona na Poljudu gdje Hajduk dočekuje Zagreb.
Dan ranije Cibalia će dočekati Lokomotivu i predmnijevamo da će Mršićeva momčad potvrditi treće mjesto na ljestvici novom pobjedom. Split će na gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca i nadamo se da će se vratiti u formu već u toj utakmici. Rijeka će na Kantridi dočekati Inter. Iz kuta Zadra i tu bi bilo dobro da domaćin osvoji sva tri boda. Slaven Belupo će u sljedećem kolu ugostiti Istru 1961, dok će Varaždinci dočekati goste iz Šibenika. U prognozi prednost pripada domaćinima, iako, lopta je okrugla, to se ne smije zaboraviti. Ostaje još sraz Karlovca i Osijeka u kojem su moguća sva tri znaka.