Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Od 220 vozača, njih 25 pod utjecajem alkohola

02.11.2011. 23:00
Od 220 vozača, njih 25 pod utjecajem alkohola


Provalio u kuću i ukrao zlatninu
Upaljače, žvakaće gume, duhan, cigarete i još druge razne artikle ukrao je nepoznati drznik koji je tijekom noći s ponedjeljka na utorak provalio u kiosk u vlasništvu 31-godišnje Zadranke u Borellijevoj ulici u Zadru.
Riječ je o materijalnoj šteti od oko šest tisuća kuna. A, u ponedjeljak tijekom dana u Ulici Miroslava Krleže u Zadru provaljeno je u obiteljsku kuću 57-godišnjeg vlasnika te je ukraden zlatni nakit. Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv nepoznatih počinitelja slijede kaznene prijave.
Slovenac noću vozio pijan po Starigradu
Kao i svakog vikenda zadarski su policajci i proteklog petka, subote i nedjelje provodili svoju uobičajenu akciju pojačane kontrole prometa na svim važnijim i frekventnijim cestama Zadarske županije.
Rezultati akcije su 583 zaustavljena vozača od kojih je njih 168 zaradilo kazne zbog raznih prometnih prekršaja.
Alkotestirano je 220 vozača, a njih 25 je bilo pod utjecajem alkohola.
Ovaj put “prvak” po broju napuhanih promila je 28-godišnji susjed iz Slovenije. Njega su policajci zaustavili u nedjelju oko 1.35 sati u Starigradu, a vozio je auto slovenskih registracija pod utjecajem alkohola od 2.23 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije Vikend. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Bez položenog vozačkog ispita uhvaćena su četvorica, a 35 vozača platit će kaznu zbog prebrze vožnje. Iz prometa je isključeno 37 vozača i osam vozila.
U tom se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba poginula, jedna je teže, a tri su lakše ozlijeđene.