Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Poticaj lovcima

02.11.2011. 23:00
Poticaj lovcima


Odličja prvog ili zlatnog reda primili su Ratko Klapan iz lovne jedinice Zemunik, Nikola Milovac i Mladen Katalinić iz lovne jedinice Starigrad Paklenica te Marijan Čulina iz lovne jedinice Pridraga – Novigrad


Na svečanoj sjednici Izvršnog odbora zadarske Lovačke udruge “Diana” koja u osam lovnih jedinica okuplja 590 lovaca, zaslužnim su članovima uručena priznanja za zasluge i uspjehe postignute u unapređenju lovstva. Lovce je odlikovao predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza iz Zagreba Đuro Dečak. Sjednicu, kojoj su još nazočili i članovi Nadzornog odbora, dopredsjednik Đuro Ivanović i tajnik Roko Pavić, vodio je predsjednik Ante Jerak.
– Nagrađenim kolegama i prijateljima lovcima koji su nakon dugogodišnjeg predanog rada i poslanja u našoj lovačkoj udruzi, najvećoj na prostoru Zadarske županije, zaslužili ovo veliko priznanje, od srca upućujem iskrene čestitke. Lovačka udruga ‘Diana’ danas posluje bolje nego ikada zahvaljujući u prvom redu svim članovima te posebno vama nagrađenima. Ova priznanja neka budu poticaj i ostalim našim članovima lovcima. Priznanja koja dodjeljujemo su najveća i najvrjednija koja Lovačka udruga ‘Diana’ zajedno s krovnom organizacijom Hrvatskim lovačkim savezom može dati svojim lovcima, istaknuo je predsjednik Ante Jerak.
Odlikovanja Trećeg reda primili su Ivan Jukić i Mile Ramić iz lovne jedinice Starigrad Paklenica, Anđelko Jukić iz lovne jedinice Pridraga – Novigrad, Ante Kanjer, Loris Matešić i Marinko Klarica iz lovne jedinice Blatski Gaj, Vinko Gulan iz lovne jedinice Galovac te Dragan Pavić, Tomislav Jerak i Jurica Gambiraža iz lovne jedinice Križ. Odlikovanja Drugog reda primili su Jerko Baraba iz lovne jedinice Pridraga – Novigrad te Gvido Profaca, Klaudio Vidaić i Vinko Novačić iz lovne jedinice Blatski gaj. Odličja prvog ili zlatnog reda primili su Ratko Klapan iz lovne jedinice Zemunik, Nikola Milovac i Mladen Katalinić iz lovne jedinice Starigrad Paklenica te Marijan Čulina iz lovne jedinice Pridraga – Novigrad.
Uime nagrađenih na visokim je odlikovanjima zahvalio Marijan Čulina.
Na sjednici se još raspravljalo i o lovnoj sezoni. Predsjednik Jerak je svim lovcima poželio dobru kob.