Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadru ekipno, Leu Bavdeku pojedinačno vodstvo

02.11.2011. 23:00
Zadru ekipno, Leu Bavdeku pojedinačno vodstvo


Plivački klub Zadar proteklu je subotu bio organizator trećeg kola Plivačke lige Šibenik – Zadar. U konkurenciji 140 plivača, predstavnika četiri kluba iz Zadarske i Šibensko-kninske županije, najbolja vremena među prugama potražili su natjecatelji u kategorijama kadeta, mlađih juniora i juniora, koji su se ogledali u disciplinama: 50 m delfin, 800 m slobodno (plivači) i 1500 m (plivačice).
Domaćin mitinga na Višnjiku je nastupio sa 68 uzdanica te stigao do 15 plasmana. Po dva puta u prvih troje ušli su: kadetkinja Andrea Anna Milin (druga na 50 delfin i druga na 1500 m slobodno), mlađa juniorka Katja Čizmin (druga na 50 delfin i treća na 1500 m slobodno), juniorka Laura Čizmin (druga na 50 delfin i druga na 1500 m slobodno), juniori Roko Škibola (drugi na 50 delfin i drugi na 800 m slobodno) i Paolo Vidaković (treći na 50 m delfin i treći na 800 slobodno), a po jedan plasman osvojili su: Petra Marković (prva na 50 delfin), Antonio Milin (treći na 50 delfin), Lucija Dukić (treća na 50 m delfin), Borna Dukić (treći na 50 delfin), i Filip Petani, brončani na 800 m slobodno.
Po isteku trećeg kola Zadar vodi u ekipnom poretku u konkurenciji plivačica i plivača. U dosad otplivanim disciplinama po ukupnom zbroju bodova najbolji plasman u svojim kategorijama imaju Andrea Anna Milin, treća među kadetkinjama, odnosno Katja Čizmin, treća u uzrastu mlađih juniorki.
Plivački klub Jadera na istom se mitingu predstavio s 12 članova, a najvrjednije rezultate ostvarili su Lucijan Krpina, Leo Bavdek i Petra Rudić koji su se plasirali među tri najbolja u kategorijama kadeta.
Krpina (1998.) je osvojio prvo mjesto u disciplini 50 m leptir, dok je na 800 m slobodno bio drugi. Drugi na 50 m leptir bio je godinu dana mlađi Bavdek, a najuvjerljiviji na 800 m slobodno. Petra Rudić (2001.) odlično je isplivala 1500 m slobodno te osvojila treće mjesto, a za reprizu istog plasmana na 50 leptir nedostajale su joj svega dvije stotinke.
S 2705 bodova po LEN tablicama na prvom mjestu po najvrjednijem zbroju rezultata u dobnoj skupini kadeta nalazi se Leo Bavdek. Osim njegovim, u Jaderi ističu i zadovoljstvo nastupima ostalih natjecatelja, od kojih se većina izborila za mjesta među prvih 10.


Radna subota za Jaderu


Jadera je u subotu, osim na Višnjiku, konkurirala i na prvom kolu Otvorene ST lige za mlađe kadete i početnike, održanom na splitskom Poljudu. Između 300 plivača iz devet dalmatinskih klubova Zadrani su s 27 natjecatelja pokazali da će ove sezone i u mlađim uzrastima igrati puno više od tek epizodne uloge.
Najzapaženije rezultate u Splitu su isplivale Tonka Krstić i Elena Šušteršić. Prva je na 50 m prsno uzela zlato, a na 25 m leđno broncu, dok je potonja na 50 prsno bila druga, odnosno četvrta na dvostruko kraćoj leđnoj dionici. U Klubu su ponosni i na plasmane Ante Šikića, koji je dva puta bio nadohvat medalje; u disciplinama 25 m leđno i 50 m prsno plasirao se na četvrta mjesta. Na korak do postolja ostali su i: Marija Kuman na 25 leđno, Nikita Baraba na 50 leđno te Andrija Smolić, četvrti na 100 m prsno.
Jadera u Splitu: Andrija Smolić, Ante Nižić, Ante Šikić, Duje Grgić, Stipe Medić, Bruno Gaćina, Kristijan Lisica, Mate Nižić, Mateo Škalec, Renato Govorčina, Roko Stazić, Teo Jakšić, Filip Smolić, Josip Dugandžić, Maksim Komadina, Noa Kuman, Anđela Vrsaljko, Magdalena M. Mazul, Nika Sipina, Nikita Baraba, Elena Šušteršić, Jana Milin, Marija Maraš, Martina Pestić, Tonka Krstić, Mia Molnar, Marija Kuman. Treneri: Ante Džaja, Danijel Torbarina.