Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Apetiti rastu, može (li) se i do titule

Autor: Viktor Bogut

02.11.2012. 23:00
Apetiti rastu, može (li) se i do titule

Foto: Vedran SITNICA



Ako se nakon prvih nekoliko kola moglo “vaditi” na slabije protivnike u početku prvenstva, nakon pobjede nad Konikomom u Osijeku jasno je da ova, na papiru i ne pretjerano jaka momčad, itekako ima “krvi” u sebi i da je danas sve samo ne autsajder


Ambicija nam je bila biti treći, ali ako i danas dobijemo, apetiti će nam sigurno porasti. Onda bismo mogli biti jedno ili dva mjesta ispred – rekao je kapetan Zadra Mario Baljak, koji se prije nekoliko dana vratio sa Svjetskog pojedinačnog prvenstva održanog u Poljskoj. Nakon vrlo dobrog nastupa u kojemu se Baljak uspio plasirati (poput Hrvoja Marinovića) među 16 najboljih kuglača svijeta, danas ga čeka još jedan veliki izazov. U Zadar stiže momčad Zaprešića, uz Zadar jedini neporažen klub u prvoj ligi.
– Prije sezone manje-više svi su smatrali Konikom Osijek najvećim favoritom za titulu prvaka. Osječani su ostali bez jednog važnog igrača, a Zaprešić se dodatno pojačao, tako da su igrači Zaprešića preuzeli ulogu Konikoma – objasnio je legendarni Luka Ukalović, koji je za Zadar odigrao veliki niz derbija. No u prijašnjim sezonama znalo se da je Zadar jak, da je Zadar favorit, da Zadar napada trofeje na domaćem i međunarodnom planu. Današnji Zadar je u sezonu ušao na “mala vrata”. Ostavši bez Borisa Benedika, u prošloj sezoni najboljeg igrača Zadra, momčad je izgubila mnogo. Kada se uzme u obzir da je sezonu prije klub nakon vrhunskih partija napustio Branislav Bogdanović, i to kao najbolji igrač lige, jasno je da Zadar više nije onakav kakav je bio prije dvije ili tri sezone kada se u Hrvatskoj bez ikakvih problema dolazio do titule. Ipak, ovaj Zadar ima nešto drugo, nevjerojatnu uigranost i nevjerojatnu konstantu igrača. Ako se nakon prvih nekoliko kola moglo “vaditi” na slabije protivnike u početku prvenstva (što zaista jest istina), nakon pobjede nad Konikomom u Osijeku jasno je da ova, na papiru i ne pretjerano jaka momčad, itekako ima “krvi” u sebi i da je danas sve samo ne autsajder.
– Oni su zaista jaki, ali mi igramo kod kuće i radi toga smo favoriti – dodaje Ukalović.
Nakon šest kola na kontu je maksimalan broj bodova. Ako sada padne i Zaprešić, željeli Zadrani priznati ili ne, počet će sanjati i o tituli… Ako ti snovi već nisu došli na repertoar.


Prva kuglačka liga




Raspored 7. kola: Zadar – Zaprešić (subota, 15), Kandit Premijer – Željezničar, Radnik – Medveščak, Zanatlija – Poštar, Rijeka – Velebit, Grmoščica – Konikom Osijek.