Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Cesta zatvorena do kraja siječnja, promet se preusmjerava

Autor: Irena Jurjević

02.11.2012. 23:00
Cesta zatvorena do kraja siječnja, promet se preusmjerava

Foto: Zvonko KUCELIN



To je još jedno mjesto gdje ispusti nisu riješeni, no nakon ovog zahvata nova crpna stanica će ispusne vode s tog područja primati na sebe, pojasnio je Peronja


Počevši od utorka sljedećeg tjedna, Ulica kralja Dmitra Zvonimira, građanima poznatija kao cesta koja prolazi od Foše prema zgradi Elektre i plaži Kolovare, bit će zatvorena za sav promet do kraja siječnja sljedeće godine. Razlog je gradnja cjevovoda i crpne stanice koja će riješiti postojeći ispusti na tom području, kazao je direktor Odvodnje Grgo Peronja.
– To je još jedno mjesto gdje ispusti nisu riješeni, no nakon ovog zahvata nova crpna stanica će ispusne vode s tog područja primati na sebe, pojasnio je Peronja.
Radi se o jednom projektu od ukupno njih osam koliko ih je zajednički dogovoreno između Grada Zadra, Hrvatskih voda i Odvodnje. Sastoji se od spomenute crpne postaje Ravnice s pripadajućim cjevovodima u Ulici kralja Dmitra Zvonimira, zbog čega će se promet s Poluotoka naredna tri mjeseca preusmjeravati prema zgradi Peglica, a ona vozila koja budu dolazila iz smjera plaže Kolovare preusmjeravati prema obližnjem kružnom toku. Pripreme za zatvaranje ceste već su počele, a jučer je održan i sastanak sa zadarskom policijom i predstavnicima Liburnije kako bi se dogovorili detalji.
Slijedi postavljanje odgovarajuće signalizacije, a ukoliko radovi budu gotovi ranije, to će biti još bolje, iako niti tri mjeseca nije predugo za jedan takav projekt, zaključio je Peronja.