Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za podvođenje kćeri prijeti joj osam godina zatvora

Autor: Suzana Bandić

02.11.2012. 23:00
Za podvođenje kćeri prijeti joj osam godina zatvora

Foto: Adam VIDAS



Majci stavljaju na teret da je od 2009. do lipnja 2012. više puta, radi zarade, u kontaktu s više muških osoba s područja Dalmacije i Like organizirala pružanje seksualnih usluga svojih kćeri u dobi od 20 i 17 godina za iznose od 100 do 150 kuna


Nakon tri mjeseca pritvora u Istražnom centru Karlovac na slobodu je puštena 44-godišnja žena, monstruozna majka četvoro djece koja je na gračačkom području podvodila dvije kćeri od kojih je jedna malodobna, a ostalo dvoje, također malodobnih, zapostavljala.
Malodobna djeca zbrinuta
– Temeljem žalbe optužene Vrhovni sud RH donio je rješenje o ukidanju pritvora. Njoj je, naime, pritvor bio određen zbog mogućnosti ponavljanja djela, a kako su u međuvremenu njezina malodobna djeca zbrinuta, zaključeno je da djelo ne može ponoviti, odnosno da više ne postoji osnova za njezino zadržavanje – rekla nam je glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu, sutkinja Alenka Laptalo, napominjući kako će žena čekati početak suđenja na slobodi.  
Ova stravična priča u javnost je dospjela još polovinom srpnja kada je policija podnijela kaznenu prijavu protiv monstruozne majke, a temeljem te prijave Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu protiv nje je početkom listopada podignulo optužnicu tereteći je za podvođenje i zapuštanja djeteta, odnosno maloljetne osobe.
Oduzeti joj pravo na roditeljstvo
Majci stavljaju na teret da je od 2009. do lipnja 2012. više puta, radi zarade, u kontaktu s više muških osoba s područja Dalmacije i Like organizirala pružanje seksualnih usluga svojih kćeri u dobi od 20 i 17 godina za iznose od 100 do 150 kuna. Na teret joj se, također stavlja i da svojoj djeci nije omogućila zadovoljavanje osnovnih životnih potreba zbog čega su bila u uvjetima neprimjerenim za život. Zbog kaznenih djela koja se 44-godišnjoj ženi, a koja se navodno i sama odavala prostituciji, stavljaju na teret, prijeti joj kazna zatvora do osam godina.
Odmah po njezinu uhićenju socijalni radnici Centra za socijalnu skrb Zadar zbrinuli su njezino troje malodobne djece u udomiteljsku obitelj i protiv nje su pred nadležnim odvjetništvom pokrenuli spor za oduzimanje prava na roditeljstvo. Njezina punoljetna kći, međutim, ostala je nakon svega prepuštena sama sebi. Djevojka je nezaposlena i bez ikakvih primanja, te bez ikoga na koga bi se mogla osloniti, a osim toga, u kraju gdje živi, stigmatizirana je “pečatom” prostitucije.