Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Milin: Želimo diktirati igru protiv Dragovoljca

02.11.2013. 23:00
Milin: Želimo diktirati igru protiv Dragovoljca


Posljednju utakmicu 15. Kola Prve HNL danas će s početkom u 18 sati u Sigetu odigrati Hrvatski dragovoljac i Zadar. Momčad Ferde Milina u srijedu je s uspjehom riješila ispit u osmini finala Hrvatskog kupa pobijedivši u Vinkovcima Cibaliju. To je svakako bila dobra uvertira pred ovu vrlo važnu utakmicu za momčad sa Stanova. Nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu (Rijeka i Split) Zadar u Sigetu u najmanju ruku želi ostati neporažen. Bit će to dvoboj osmoplasirane i devetoplasirane momčadi Lige i neizvjesnosti sigurno neće nedostajati. Nakojn pet sušnih kola što se tiče pogodaka za očekivati je da bi protiv Hrvatskog dragovoljca napokon mogla proraditi realizacija. Begonja i Tadić dali su naznaku u Kupu, sada je vrijeme da se to nastavi i u prvenstvu.
– Najvažnije je da smo zadatak u Vinkovcima ispunili i plasirali se u četvrtfinale Kupa. Međutim, nije bilo vremena za slavlje, već te večeri okrenuli smo se gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca – kazivao je jučer Zadrov strateg Ferdo Milin.
– Vrlo je važna spoznaja da se nismo previše potrošili u toj utakmici. Odigrali smo onoliko koliko nam je bilo potrebno za pobjedu protiv momčadi koja nije bezazlena. I još nešto. Mi smo bili ti koji su diktirali tempo i imali posjed lopte. To smo i htjeli, to smo i uvježbavali. A razlog je jednostavan, pred nama je niz utakmica u kojima ćemo mi biti ti koji će diktirati tempo i napadati. U globalu sam zadovoljan kako je to izgledalo u Vinkovcima. Bilo je vrlo dobrih perioda igre, ali naravno i grešaka koje moramo svesti na najmanju moguću razinu.
Znači li to da Zadar želi biti taj koji će u Sigetu diktirati igru?
– To nam je želja i cilj. Želimo dominirati u toj utakmici, biti oni koji će voditi igru. To nije lagan zadatak, ali nije niti neizvediv.