Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zdravko Dukić prvak Hrvatske

02.11.2013. 23:00
Zdravko Dukić prvak Hrvatske


U odličnoj atmosferi dvorane Dražen Petrović u Zagrebu pred više od četiri tisuće glasnih navijača održalo se finale MMA lige Hrvatske. Tako je Hrvatska dobila nove prvake u slobodnoj borbi, a ponovo se na tron popeo jedan Zadranin. Nakon što je to prošle godine pošlo za rukom (i nogama) Boži Mikuliću, ovaj put je titulu najboljega zaslužio Zdravko Dukić u velteru (do 77 kg).
Prije samog finala mnogo veće šanse davane su Lovru Vrkiću, no član zadarskog Bandog teama slavio je protiv borca iz Trešnjevke. Odličan i srčan nastup imao je Dukić. Dobro se branio mnoštvu napada favorita i na kraju zasluženo stigao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.
Titulu su osvojili Filip Pejić (-70 kg), Antonio Mijatović (-84 kg) te Saša Milinković (+93 kg). Osim Milinkovića koji je član HK Osijek, ostali pobjednici pripadaju Ban Teamu, što dokazuje koliko je u hrvatskim okvirima taj klub jak. Zanimljivo je da ova manifestacija nije zadnja u ovoj seriji. Naime prvaci Hrvatske idućeg mjeseca dobti će priliku uzeti apsolutni naslov Hrvatske lige. Naime u Superfinalu sastat će se najbolji iz 2012. i 2013. godine, a zanimljivo je što će se Dukić boriti protiv Luke Vrkića, brata od Lovre kojeg je Zadranin porazio u finalu 2013. godine.