Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Crveni nosovi postaju stalni gosti zadarske Pedijatrije

02.11.2016. 23:00
Crveni nosovi postaju stalni gosti zadarske Pedijatrije


Klaunovidoktori Crveni nosovi jučer su još jednom razveselili mališane na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice te najavili kako će to sada činiti puno češće i to zahvaljujući akciji u trgovinama tvrtke Sonik.
Tijekom tri mjeseca trajanja akcije, Sonikovi kupci su kupnjom crvenih nosova prikupili 71 tisuću kuna, a Sonik je donirao još 10 tisuća kuna te su tim novcem omogućena čak 23 posjeta Crvenih nosova zadarskoj bolnici.
Rezultate su jučer predstavili Marin Bakotić, voditelj marketinga u Soniku, Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova i Marija Ljubičić, glavna sestra na Odjelu pedijatrije te sami klaunovidoktori dr. Iskrica (Mirta Lučin) i dr. Nadjimir Dobrić (Darko Pejković).
– Jako volimo ovaj posao, puno nam znače djeca, volimo im donijeti osmijeh na lice kad im najviše treba. Volimo kad su veseli i kad su sretni i kad se smiju i kad su veseli, rekla je u klaunovskom stilu dr. Iskrica te s dr. Dobrićem zapjevala Mamu Kukunku.
Djeca na Odjelu su se odmah od srca nasmijala, a to je i cilj svega. Kako je rekla direktorica Crvenih nosova, Majerić, kroz igru s klaunovima, djeca se lakše opuste, u tom su trenutku sretna, a kad to vide njihovi roditelji odmah je i njima lakše, tako da se radi o psihosocijalnoj pomoći i za djecu i za roditelje.
– Znaju nas pitati ‘kad ćete nam opet doći sutra?’, tako da nas jako veseli što ćemo ih, zahvaljujući ovoj akciji posjećivati češće. Od srpnja smo svaki mjesec bili ovdje i bit ćemo jednom mjesečno tijekom cijele sljedeće godine, a voljeli bismo obići i još koju ustanovu u Zadarskoj županiji. Akcija je postignuta zajedništvom i to je jedini način da se ovako lijepe inicijative ostvaruju. Tvrtka Sonik je ukazala potrošačima kako mogu učiniti dobro djelo, a mi smo nositelji tog dobrog djela, rekla je Majerić.