Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

I knjiga Ive Babića donacija oboljelima

02.11.2016. 23:00
I knjiga Ive Babića donacija oboljelima


Hrvatska liga za borbu protiv raka 5. studenog obilježava 50 godina uspješnog rada u Republici Hrvatskoj. Tim će se povodom u Institutu za tumore u Zagrebu otkriti i bista dr. Ive Padovana osnivača Lige. Kod nas u Zadru upravo je u tijeku osnivanje i Kluba onkoloških bolesnika koji će djelovati u sklopu naše, zadarske podružnice Hrvatske lige za borbu protiv raka. Jedna od inicjatorica ovog Kluba je naša sugrađanka Ljubinka Bodulić, ali ideju su svesrdno podržali svi članovi podružnice. Klub će biti podijeljen po sekcijama, a oboljeli će u svakom trenutku moći dobiti informaciju, podršku, pomoć… Dakle, cilj nam je što veća i bolja edukacija, ali i međusobna pomoć. Tajnik ovog Kluba u osnivanju je poznati zadarski profesor Marko Prgin – rekao je jučer na konferenciji za novinare Vladislav Tomčuk tajnik zadarske Lige za borbu protiv raka.
Svaka i mala donacija – pomaže!
Osim njega, press konferenciji su nazočili i Marko Prgin koji je rekao kako se nada da će i ovaj Klub dati svoj doprinos kao pomoć svim oboljelima te Ivo Babić koji bi upravo danas trebao promovirati svoju prvu i iznimno vrijednu knjigu – “Babići s Četiri kantuna” čiji prihod od prodaje ide zadarskoj Općoj bolnici – kupnji aparata za zračenje odnosno, aparata za radioterapiju.
– Knjiga je tiskana u 300 primjeraka u mojoj, osobnoj nakladi. Nemam je namjeru prodavati, nego poklanjati. Već sam i poklonio 100-tinjak primjeraka. Na dan promocije svi koji žele mogu uzeti knjigu i ostaviti donaciju koliko žele i mogu. Ovo je moja prva knjiga i svi oni koji su je već imali prilike vidjeti i prolistati kažu da su zadovoljni. Kritike su za sada, iznimno pozitivne. To je knjiga o mojoj obitelji i njezinoj tradiciji bavljenja slastičarstvom dugoj 70 godina. Ja sam na neki način prekinuo tu tradiciju, pa sam osjetio potrebu da na ovaj način zabilježim i taj dio zadarske povijesti – pojasnio je autor knjige Ivo Babić, dodajući kako vjeruje da će to biti i njegov skromni doprinos kupnji toliko potrebnog aparata za zračenje zadarskoj Općoj bolnici.
Čestitke i pisma podrške
Prije toga tajnik Vladislav Tomčuk, još je izvjestio kako je na nedavno održanom predstavljanju knjige “Glagoljicom ispisana ljubav” prikupljeno ukupno 220 tisuća kuna, a na samoj promociji 2.300 kuna.
– Nakon promocije ove knjige imali smo poziva i iz drugih naših podružnica kao što je primjerice, Dubrovnik, Pula, Drniš, pa čak i Zagreb koji bi htjeli da se i u njihovim sredinama predstavi knjiga. Dobili smo i čestitke podrške predsjednika Hrvatske lige za borbu protiv raka Damira Eljuge te dvojice naših uglednih akademika koji su svaki na svoj način vezani uz Zadar. Riječ je o Luki Paljetku i Ivanu Aralici. Svoj doprinos prikupljanju novaca za ovaj iznimno važan aparat svim onkološkim bolesnicima, dat će i naša poznata sugrađanka Elvira Katić koja će za nadolazeće blagdane organizirati i kreativne radionice koje će biti prodajnog karaktera, a sav prihod ide za kupnju aparata – naglasio je na kraju tajnik zadarske podružnice Hrvatske lige za borbu protiv raka Vladislav Tomčuk.