Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Protiv Igokee ispraviti Split

02.11.2016. 23:00
Protiv Igokee ispraviti Split


Prije samo nekoliko dana pričalo se o nastavku pozitivnog niza. Zadrani su imali pet uzastopnih pobjeda, a slijedili su dvoboji s Krkom u gostima i Splitom kod kuće. Realno, moglo se očekivati i sedam uzastopnih pobjeda pred dvoboj s Igokeom. Danas je situacija drukčija. Zadrani su odigrali dobar dvoboj u Novom Mestu i samo zahvaljujući nedostatku koncentracije u posljednjim minutama ostali su bez bodova. No, u ponedjeljak su odigrali kriminalno loše protiv Splita, koji je u konačnici šokirao Zadrane i nanio im drugi poraz u nizu. Tako se, umjesto nastavka pozitivnog niza, dogodio početak negativnog niza pa će Zadrani, nakon dva uzastopna poraza, danas od 17 sati, tražiti način da prekinu “negativni trend”.
– Nakon poraza od Splita, dali smo igračima dan pauze da srede dojmove u glavi i nakon toga smo krenuli u pripremu utakmice s Igokeom – istaknuo je trener Zadra Ante Matulović, koji je vjeruje da će njegovi igrači danas biti spremni za dobru utakmicu i, u konačnici, pobjedu.
– Imali smo sastanak s momčadi gdje smo napravili taktičku pripremu za utakmicu, a nakon toga smo obavili i individualne razgovore s igračima, gdje smo ih upozorili na igrače koje bi mogli čuvati i koje su tim igračima jače i slabije strane. Osim toga svaki igrač je putem “e-maila” dobio potrebne podatke, tako da smo taj dio ove sezone podigli na veću razinu. Vjerujem da ćemo danas biti spremni za utakmicu.
Igokea je u dosadašnjem dijelu ABA lige ostvarila tri pobjede i četiri poraza, isto kao i Zadar. No, za razliku od Zadrovih -100 koš razlike, Igokea je u tom segmentu kudikamo bolja te u sedam utakmica ima koš razliku -17.
– Riječ je o ozbiljnom protivniku, jako dobro posloženom, koji je već ostvario dvije gostujuće pobjede, što dokazuje da znaju igrati i na gostujućim terenima. Za nas će ovo biti teška utakmica u kojoj ćemo svoju šansu tražiti u boljem kolektivnom pristupu i većoj individualnom odgovornosti igrača. Tražit ćemo dobru tranziciju, a važno će biti kvalitetno odgovoriti protivniku u skakačkom dijelu, kako u obrani, tako i u napadu. Osim toga trebat će nam fanatična borbenost, koja nas može dovesti u priliku za pobjedu.