Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Škarama za papir 46-godišnjak bušio gume

Autor: Irena Jurjević

02.12.2008. 23:00
Škarama za papir 46-godišnjak bušio gume

Foto: Irena JURJEVIĆ



Razbojnik je uhvaćen odamh jučer ujutro i protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog uništenja i oštećenja tuđe imovine. Gume je škarama za papir bušio tijekom noći s utorka na srijedu. Stanovnici tog predjela grada ogorčeni tim vandalskim činom
Stanovnici zadarskog predjela Karma koji su jutros krenuli na posao, doživjeli su šok kada su ispred svojih kuća ugledali probušene gume na svojim automobilima, ali ovoga puta 46-godišnji razbojnik je odmah uhvaćen i protiv njega je podnesena kaznena prijava.
On naime, u svom razbojničkom, vandalskom pohodu nije zaobišao niti jedan noviji automobil, pa su tako nesretni vlasnici odamh rano ujutro satima imali posla oko oštećenih automobila.
Tako je tijekom noći s utorka na srijedu proubušio gume na novijim “fiatima”, “hundaijima”, “daewoo-ima”, a na popisu su se našli i “toyota” i “opel”.
– Evo jučer su nam stigla dva nova automobila. Jedan za firmu i jedan za osobnu upotrebu. Kada sam jutros vidjela što se dogodilo od muke sam počela plakati, a moja majka od šoka uopće nije niti stigla do posla – rekla nam je Sabrina Pedić koja je svoja dva automobila, “daewoo kalos” i “toyotu auris” nakon što ih je upravo dovezla iz auto -salona na svoju nesreću odlučila baš te noći, parkirati na ulici ispred svoje kuće.
Sreće nije imao niti njezin susjed Duško Barić kojemu su nastradala također dva automobila, njegov i njegove kćeri.
– Nisam čuo nikakvu buku noćas, jedino kada sam jutros išao na posao vidio sam da su probušene gume na mom automobilu, ali i na automobilu moje kćeri. Kako njoj auto treba hitno jer radi u Udbini, moram joj ga što prije “osposobiti”, pa sam primoran zvati vučnu službu da ga odveze, a za svoj ću se pobrinuti naknadno- rekao je jučer Barić, komentirajući upravo činjenicu kako su uglavnom “platili” samo noviji automobili.
– Evo ovaj stariji ‘pugeot’ bez tablica nisu dirali, ali su zato na parkiralištu kraj bivše tvornice probušili gume na jednom novom “opelu”. Razbojnik je očito birao novije vrste automobila kako bi ljudi imali što veću štetu. Može biti da je to nekome vrsta zabave. Ne znam, možda je počinitelj gledao reportaže na televiziji što se događa u Zagrebu, pa je odlučio malo takvu vrstu kriminala primjeniti i kod nas – još je komentirao Duško Barić.
Njega će “pothvat” noćnog huligana koštati poprilično jer sam prijevoz vučne službe za auto njegove kćeri košta 400 kuna, a “krpanje” četiriju guma isto toliko. -Naravno, ako nisu teže oštećene. Ako su pak razrezane, kao što je to slučaj kod “punta”, šteta će biti veća od 1500 kuna – zaključio je Barić.
To je inače, prvi put da je stanarima te ulice napravljena takva šteta na automobilima. Ipak, kako će zaštititi automobile kada dođu s popravka, ne znaju, jer garaža nemaju. Što se tiče vandala s Karme, on je još danas odmah uhvaćen.
Naime, iste su noći djelatnici policije nešto iza ponoći u obližnjoj ulici Andrije Kačića Miošića, zatekli 46-godišnjeg muškarca za kojeg su utvrdili da postoji osnovana sumnja kako je te noći probušio gume na parkiranom “fiat puntu” zadarskih registracija. Jučer ujutro je potom utvrđeno da je na istom potezu nastradalo još automobila, a protiv 45-godišnjeg Zadranina podnesena je kaznena prijava zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari. Također, oduzete su mu i škare za papir s kojima je i krenuo u svoj vandalski pohod.