Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Možemo i više od samo domaćih pobjeda

Autor:

02.12.2009. 23:00
Možemo i više od samo domaćih pobjeda

Foto: Filip BRALA



Nadam se da se ova sezona neće svesti samo na domaće pobjede. Ovaj vikend igramo protiv Pule gdje možemo do prvih bodova s gostovanja – kaže Blažević


Nakon odlaska Ive Grbas i Maje Ledenko, košarkašice Zadra na početku ove sezone bile su suočene s činjenicom da će okosnicu njihove ekipe činiti 16-godišnje igračice. Govorilo se tada o “grčevitoj borbi za ostanak” i “velikom teretu za premlade djevojke”, no nakon šest kola upravo su 16-godišnjakinje među najzaslužnijima za četiri pobjede i trenutačno visoko treće mjesto na ljestvici. Uz Gloriju Sikirić i Emu Meštrović, Ivana Blažević jedna je od nositeljica igre Zadranki. Zbog operacije slijepog crijeva Ivana je s pripremama započela tek dva tjedna pred početak prvenstva, međutim, već od dvoboja s Trešnjevkom dalo se naslutiti da će ove godine biti neizostavni dio Mazijinog sastava.
– Dobro sam otvorila sezonu, a iako na njenom početku nisam bila spremna za više od 20-ak minuta, sada je srećom sve došlo na svoje mjesto. Zadovoljna sam svojim nastupima u proteklih šest kola, no smatram da mogu i bolje – mišljenja je zadarsko krilo.
Pred utakmicu sa Splitom u najavama se spominjalo kako se radi o jednoj od težih domaćih utakmica. Vedrana Grgin-Fonseca, ali i visinom nadmoćnije gošće ipak su ispraćene s uvjerljivom pobjedom bijelo – plavih. Zanimalo nas je kako košarkašice s Višnjika uspijevaju neutralizirati u pravilu više i iskusnije gošće.
– Znale smo da od početka utakmice sa Splitom moramo nametnuti svoju igru. Pošto je teško nadskakati ih, agresivnom obranom iz koje su se kasnije razvijale brze polukontre i kontre, stigle smo do željenog cilja. Uostalom, takvu taktiku primjenjivale smo i u utakmicama s Croatijom i Agramom. Naš maksimalni angažman, kao i ulazak u utakmice bez straha od protivnika put su do dobrog rezultata.
Reprezentativka Hrvatske u mlađim kategorijama i klupska juniorska državna prvakinja nada se da će njena ekipa i u nastavku prvenstva pružati dobre partije te uveseljavati sve veći broj poklonika ženske košarke u Zadru. Prva prepreka u predstojećem A-1 ligaškom nadmetanju bit će gostovanje u Puli.
– Do kraja prvenstva ima još dosta utakmica za odigrati, ali za sada smo više nego zadovoljne. Nadam se da se ova sezona neće svesti samo na domaće pobjede. Ovaj vikend igramo protiv Pule gdje možemo do prvih bodova s gostovanja. Sigurno neće biti lako, no smatram da možemo ostvariti uspjeh. O Puli znam da je ove sezone ponešto oslabljena. To, između ostalog, može biti jedan od naših aduta u potrazi za trećom uzastopnom pobjedom.