Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Berkoviću nedostaje jedan glas

02.12.2010. 23:00
Berkoviću nedostaje jedan glas


Damir Berković iz SDP-a ipak neće biti novi predsjednik Vijeća MO Maslina. Po riječima predsjednika HSLS-a Željka Predovana, konstituirajuća sjednica je poništena jer je Berković izabran sa svega 3 glasa od 7 nazočnih vijećnika na sjednici. Predovan kaže kako se predsjednik treba izabrati apsolutnom većinom glasova vijećnika, a ne kao što je to bio slučaj na Maslini, kada su samo tri glasa koalicije SDP-HNS-DSU odlučivala o predsjedniku.
Cijela situacija je posljedica odstupanja od dogovora HSLS-a i HDZ-a, a prema riječima Mate Zorice iz HSLS-a, HDZ je prvi odustao od dogovora kada je inzistirao da predsjednik u MO Maslina bude dosadašnji HDZ-ov član Dubravko Barešić, a ne Zorica koji je, doznajemo, prema dogovoru s HDZ-om trebao biti predsjednik prve dvije godine mandata, a HDZ-ov član druge dvije.
U Gradu Zadru su nam potvrdili poništavanje konstituirajuće sjednice naglašavajući da zakon u ovom slučaju nije dorečen, pa se ipak primijenilo pravilo da predsjednik mjesnog odbora bude izabran apsolutnom većinom vijećnika.