Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Finale akcije “Vukovaru za dar” – donesite hranu i higijenske potrepštine

02.12.2010. 23:00
Finale akcije “Vukovaru za dar” – donesite hranu i higijenske potrepštine


Prikupljanje paketa za socijalno ugrožene vukovarske obitelji u sportskoj dvorani Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u okviru akcije “Vukovaru za dar” danas je bilo na vrhuncu. Djeca škola iz cijele Zadarske županije kombijima, unajmljenim automobilima i na razne druge načine, poslala su božićne darove. Ekipa učenika stalno je na raspolaganju i slaže pakete po dvorani, a u ponedjeljak će pomoći i pri ukrcaju u kamion. Paketi, kartonske kutije, vrećice, darovi omotani ukrasnim božićnim papirima ili čak ukrašenim ručnim radovima djece napunili su sportsku dvoranu.
Na paketima su napisane lijepe poruke od srca Vukovarcima, a u paketima razno – od hrane, preko igračaka do odjeće.
Akcija se već četvrtu godinu održava pod pokroviteljstvom Koordinacije za ljudska prava Zadarske županije u suradnji s brojnim partnerima, a ove godine se kod korisnika vukovarskog Caritasa – Sve škole su dobile informacije da je Vukovarcima najpotrebnija hrana, higijenske potrepštine i školski pribor pa su paketi puni pašte, riže, ulja, brašna, slatkiša, deterdženata, šampona… Angažirale su se i župe te pojedini vrtići. Unatoč recesiji, čini mi se da jednako dobro i sa srcem dostavljaju paketi, rekao je Boris Colić, pedagog u OŠ Šimuna Kožičića Benje.
Danima se po školama Zadarske županije govori o potrebitim Vukovarcima, a kako kaže Colić, djeca su spremna pomoći i imaju osjećaja za one koji su u lošijoj situaciji.
To se vidi i po šarenilu paketa. I sutra je dvorana otvorena za prihvat paketa od 10 do 15 sati. Donacije se prikupljaju i sutra na Narodnom trgu od 9 do 13 sati, uz glazbeni program brojnih zadarskih pjevača, klapa, zborova i društava.
Novčane donacije mogu se uplatiti na žiro-račun Caritasa vukovarskog dekanata 2500009 – 1102034879, OIB 71639816238.