Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Novi veliki derbi

02.12.2010. 23:00
Novi veliki derbi


Kuglači Zadra sutra će imati veliku priliku nastaviti seriju pobjeda u domaćem prvenstvu koja traje od početka sezone. Igrači trenera Šime Mijolovića još u Hrvatskoj ligi nisu doživjeli niti jedan poraz i uvjerljivo drže prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Blizu su splitski Poštar i Zaprešić, ali Zadrani su te obje momčadi već pobijedili u prvom dijelu prvenstva, tako da su već sada u velikoj prednosti pred pratiteljima. Subota Zadranima donosi još jedan derbi, ovaj put u Osijeku, gdje će zadarske kuglače dočekati domaći Konikom. Dvoboji ove dvije momčadi već dugo vremena su pravi derbiji.
Teško je govoriti o favoritu, jer s jedne strane Konikom uvijek igra odlično kod kuće, a s druge Zadrani ih redovito “isprašuju” baš u Osijeku. No nekog većeg imperativa tu nema. Odlično bi bilo završiti polusezonu bez poraza (za to im je osim ove, potrebna i pobjeda protiv Zanatlije), no kuglači zadarske momčadi već su napravili odličan posao i teško je očekivati da će im se itko ozbiljnije suprotstaviti u domaćem prvenstvu.
S druge strane Zadrani su na pravi način otvorili nastup u Europskoj ligi. Lijepih 7:1 protiv francuskog Strasbourg u prvoj utakmici prvog kola je dovoljna garancija za miran uzvrat koji je na rasporedu 11. prosinca. Za očekivati je da će Zadrani tu prepreku proći bez većih problema i onda u četvrtfinalu tražiti put prema Final Fouru. Doduše, kako stvari stoje, tu bi ih mogla dočekati njemačka Victoria Bamberg, momčad koja je izbacivala Zadrane iz Europske lige u posljednje dvije sezone. Mogla bi ovo biti prava prilika za jednu slatku osvetu.