Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrani pjevaju za Vukovar

02.12.2010. 23:00
Zadrani pjevaju za Vukovar


Lani je prikupljeno 50 tisuća kuna i mnoštvo paketa, darivanih s ljubavlju. Najveći donatori su bili Grad Zadar i Zadarska županija, ali bilo je i mnoštvo pojedinaca. Na primjer, umirovljenica s Dugog otoka donirala je 200 kuna. Brojna djeca pokazala su solidarnost od malih nogu, kaže Krnčević
 
Humanitarna akcija “Vukovaru za dar”, koja se četvrtu godinu zaredom održava pod pokroviteljstvom Koordinacije za ljudska prava Zadarske županije, sutra na Narodnom trgu postiže svoj vrhunac. U 9.30 h počinje glazbeni program sa čak 24 izvođača – volontera i prikupljanje donacija za Vukovar.
Članovi Koordinacije za ljudska prava, Katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara te drugi volonteri prikupljat će pakete i novčane donacije za pomoć socijalno ugroženim vukovarskim obiteljima. Čak će i djeca iz Dječjeg vrtića Sunce prodavati svoje rukotvorine i sve što “zarade” uplatiti na žiro-račun Caritasa vukovarskog dekanata, partnera u akciji. Pozivaju se svi koji su u mogućnosti da, usprkos recesiji, izdvoje za pomoć Vukovarcima i uplate novac na broj žiro-računa 2500009 – 1102034879, OIB 71639816238 ili donesu pakete hrane, higijenskih sredstava ili školskog pribora sutra na Narodni trg. Osim toga, paketi se još od srijede pa sve do nedjelje prikupljaju u sportskoj dvorani OŠ Šimuna Kožičića Benje, a u ponedjeljak u pratnji volontera i školaraca iz Zadarske županije putuju za Vukovar.
Kako kaže Davorka Krnčević, predsjednica Koordinacije za ljudska prava, postoje krasni primjeri velikodušnog darivanja prošlih godina.
– Lani je prikupljeno 50 tisuća kuna i mnoštvo paketa, darivanih s ljubavlju. Najveći donatori su bili Grad Zadar i Zadarska županija, ali bilo je i mnoštvo pojedinaca. Na primjer, umirovljenica s Dugog otoka donirala je 200 kuna. Brojna djeca pokazala su solidarnost od malih nogu. Sudjeluju svi uzrasti, a svaki prilog je važan, govori Davorka Krnčević, dodajući da je prošle godine samo na Narodnom trgu prikupljeno 19 tisuća kuna.
Uz već spomenute (Koordinaciju, Katoličku udrugu, OŠ Šimuna Kožičića Benje i DV Sunce), partneri u akciji su Grad Zadar, Škola za dizajn i primijenjenu umjetnost, Prirodoslovno-grafička škola, Tomislav Grbin, Sirovina d.o.o. i Studentski zbor Sveučilišta u Zadru.
Radost darivanja sutra na trgu uljepšat će nastupi muške klape Ardura, ženske klape Peružini iz Paga, ženske klape Libar iz Privlake, Udruge Điran, društva Naša djeca iz Biograda, ženske klape Uzorita, Duška Nonkovića Buće, klape Galija iz Zadra, klape Sol iz Paga, KUD-a Nevijana, Katedralnog zbora Sv. Stošije, sastava Katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Magnifikat, župnog zbora Gospe Loretske Vicko Zmajević, Zorana Jelenkovića, Ivice Sikirića Iće, klape Kontrada iz Zadra, muške klape Bibinje, zbora Zoranić, muške klape Jargola iz Paga, ženske klape Kandelora iz Zemunika, muške klape Težaci iz Paljuva, ženske klape Barufa, muške klape Vir te blizanki Jessice i Charlotte Leitch. Program će voditi Ivica Štorić.