Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Slavlje bi najavilo vedrije proljeće

02.12.2011. 23:00
Slavlje bi najavilo vedrije proljeće


Trećom uzastopnom pobjedom Biograđani bi došli u priliku da uoči zimske stanke osiguraju sasvim solidnu zalihu za proljetni dio


Subotnjim ogledom s Ivančicom rukometaši Biograda zaključit će prvu dionicu utrke za prvoligaškim ostankom. U 13. kolu, posljednjem u jesenskom dijelu prvenstva, “galebovi” dočekuju momčad koja se s osam bodova trenutačno nalazi na 12. poziciji na ljestvici i njihov je izravni konkurent u borbi za izbjegavanje jednog od tri posljednja mjesta. Bod manje prikupili su 13-plasirani Biograđani te će se drugu utakmicu zaredom predstaviti u derbiju začelja. Prošlotjedno gostovanje u Brodu “bijelo-plavi” su uspješno apsolvirali, a prije toga zaustavili su i Umag. Trećom uzastopnom pobjedom došli bi u priliku da uoči zimske stanke osiguraju sasvim solidnu zalihu za proljetni dio, odnosno da se od dolaska Danijela Duvnjaka na klupu prometnu u najugodnije iznenađenje prvenstva. Računamo li Kup slavlje s Arbanasima, trener/igrač Biograda ubilježio je 3-0 skor te se pokazao sjajnim rješenjem za sastav koji su mnogi već otpisali. Može li mu pomoći da otiđe još korak dalje?
– Ne znam. Bit će jako teško, to je sigurno. Ivančica je kvalitetna momčad koja je već nekoliko godina na okupu i posjeduje daleko više prvoligaškog iskustva. Ne zaboravimo i da je ova utakmica našim suparnicima podjednako važna – upozorava Duvnjak.
Radi li se ponovno o pili naopako? Pred polazak u Brod kazali ste kako su Slavonci favoriti, a kući se vratili s dva boda osvojena dominacijom tijekom cijelog susreta.
– Ne. Zaista sam bio uvjeren da ćemo teško do pobjede. Iznenadilo nas je izdanje u kojem se Brod predstavio. Isto vrijedi i za dvoboj s Ivančicom. Bez obzira što igramo pred domaćom publikom, ne bih nas nipošto nazvao favoritima – dodao je strateg domaćih te oprez potkrijepio informacijom da će Biograd ponovno nastupiti u oslabljenom sastavu.
– Nažalost i dalje smo bez Šime Markića i Ivana Protege – za nas dva izuzetno važna igrača. Upravo zato i govorim kako nas očekuje teških 60 minuta. S njima dvojicom odnos snaga bio bi uvelike izmijenjen, no što je tu je: ozljede su sastavni dio sporta. Idemo dati sve od sebe i pokušati pobijediti. Nije svejedno prvi dio natjecanja završiti sa sedam ili s devet bodova – podvukao je Duvnjak.
Raspored 13. kola (3./4. prosinca): Biograd – Ivančica Ivanec (subota, 19 sati), Vidovec-BIOS – Dugo Selo, Osijek – Moslavina, Đakovo – Umag, Medveščak NFD – Brod, Županja – Senj W., Crikvenica – Mladi rudar.


 ZADAR DOČEKUJE METKOVIĆ, ZADRANKE SPLIT




Subota je rezervirana i za dvoboje 11. kola muške i ženske Druge HRL – jug. Rukometaši Zadra u 16.30 u Mocirama će ugostiti lidera Metković 1963, a podjednako težak ispit očekuje i Zadranke, koje će na isti parket istrčati tri sata kasnije. Njihov je suparnik drugoplasirani Split. Rukometaši Arbanasa ovaj su vikend također domaćini; u osmom kolu Treće HRL – jug izabranici Žarka Jakšića u nedjelju bi trebali potvrditi favoriziranu ulogu u srazu s Hvarom. Susret u Mocirama započinje u 15.30.