Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Imaju za novu radionicu i izlet do samostana

02.12.2013. 23:00
Imaju za novu radionicu i izlet do samostana


Izložba je bila prodajna tako da se na kraju skupilo oko 3.000 kuna koje će se utrošiti na kupnju novog repromaterijala za radionicu, a ostat će i za izlet do samostana sv. Jeronima u Ugljanu, jer su upravo to odabrali i poželjeli sami korisnici


Bilo nam je bolje nego na piru! Tim riječima komentirali su svoju prvu prodajnu izložbu korisnici Doma za starije i nemoćne osobe iz Preka koja se proteklog vikenda održala u predvorju doma, a na koju su, osim obitelji i prijatelja, došli ravnatelj Grgo Šoša iz Zadra, ravnateljica doma u Zemuniku Nataša Petrušić, učenici Medicinske škole iz Zadra, djeca iz Dječjeg vrtića Lastavica iz Preka, općinski čelnici iz Kali i Preka, predstavnici Caritasa te brojne udruge, suradnici, medicinske sestre, njegovateljice i socijalni radnici.
– Bio je to velik dan za sve nas! Bili smo jako uzbuđeni i zbunjeni, jer prvi put smo se predstavili javnosti, ali sve je prošlo jako dobro, a najvažnije je da su se naši korisnici zabavili i pokazali što su sve u proteklih godinu dana radili na kreativnoj radionici, kazala je voditeljica Doma Radmila Bulat, koja je s medicinskom sestrom Iris Kolega vodila radnu terapiju rukotvorina na kojoj su korisnici izrađivali različite uporabne i ukrasne predmete od recikliranog papira, plastike, stakla, kamena, voska… Našlo se tako na izložbenom stolu svijećnjaka, vaza, heklanih i pletenih košarica, božićnih ukrasa, jastučića punjenih lavandom, ukrasnih borića. Izložba je bila prodajna tako da se na kraju skupilo oko 3.000 kuna koje će se utrošiti na kupnju novog repromaterijala za radionicu, a ostat će i za izlet do samostana sv. Jeronima u Ugljanu, jer su upravo to odabrali i poželjeli sami korisnici. Dio radova bit će izložen u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu, a potom doniran za humanitarnu akciju za Vukovar.
Mladenka Mašina, ravnateljica POU Dom na žalu, u znak zahvalnosti na dosadašnjoj suradnji darovala je Grgi Šoši, ravnatelju Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, jednu sliku iz fundusa galerije.