Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadrani se ne odriču skijanja

02.12.2013. 23:00
Zadrani se ne  odriču skijanja


Kranjska gora, Mariborsko Pohorje i Rogla u Sloveniji te Nassfeld u Austriji uzimaju se zbog blizine, a i Zadrani su već naviknuli na te opcije, pojašnjava Jure Meštrović


Prosjek je uvijek isti, svake godine otprilike se javi približno  isti broj ljudi, a uglavnom se radi o obiteljima koje se standardno svake  godine odlučuju na skijanje, kazao je Jure Meštrović iz agencije Terra travel. Ipak, proces prijava još nije gotov, napominje, budući da interes za  rezervacijama tek sad i počinje, a među omiljenim destinacijama su  uglavnom uvijek Slovenija i Austrija.
– Kranjska gora, Mariborsko Pohorje i Rogla u Sloveniji te Nassfeld u  Austriji uzimaju se zbog blizine, a i Zadrani su već naviknuli na te opcije,  pojašnjava.
S obzirom da je najveći interes u takozvanom hrvatskom tjednu prije  početka nastave, teško da se može naići na neke akcije jer su tada cijene  na vrhuncu, no kako se na aranžmane odlučuju veće obitelji koje se pak  znaju udružiti s još nekoliko njih, onda se može dobiti i povoljnija opcija,  kazao je Meštrović.
Za jednu četveročlanu obitelj cijena smještaja kreće se oko osam tisuća kuna, a nijanse su u nekim pogodnostima poput akcijskih paketa u  kojem se plati 6 dana, a sedmi se dobije gratis, ili se pak dobivaju besplatno skijaške karte. Ipak, najpovoljnije cijene dolaze tek iza 15. siječnja, otkrivaju u Terra travelu, kada cijene značajno padaju, a kada se  mogu slobodnije birati i skijališta i cijene. Što se tiče pak sve omiljenije  skijaške destinacije Hrvata, Kupreškog gorja, tu opciju je najjednostavnije direktno rezervirati, kazuje Meštrović, dok je za one udaljenije ipak  bolje uzeti agencijske aranžmane.
Slična situacija je i u agenciji Aquarius koja prodaje Kompasove  aranžmane gdje su se za skijaške pakete također interesirale uglavnom  šire obitelji i to za obližnja europska skijališta.
– Bilo je tu i parova, a interes uglavnom vlada za Sloveniju i Austriju. To  su ujedno i aranžmani koje smo imali u ponudi, a princip je takav da prvo prouče kataloge nakon čega nam se vrate s odlukom, pojasnio je Ante  Puhalović, dodajući kako se Zadrani uglavnom odlučuju na pakete od  sedam dana, a osim klasičnog ‘hrvatskog tjedna’ poslije Nove godine, interes vlada i za novogodišnjim skijaškim aranžmanima.