Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Darujte slatkiše za slađe blagdane našoj djeci

02.12.2016. 23:00
Darujte slatkiše za slađe blagdane našoj djeci


Iz zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja slatkiša za svojih stotinu korisnika, u poludnevnim boravcima u četiri osnovne škole i 15 korisnika koji su na privremenom smještaju.
– U četiri gradske škole imamo sedam odgojnih skupina naših korisnika. U OŠ Petra Preradovića imamo 14 korisnika, u Krune Krstića imamo ih 12 za sada, ali će se još nekoliko djece priključiti, u OŠ Š.K. Benje imamo 24 djece, a isto toliko i u OŠ Šime Budinića. Uz to, u poludnevnom boravku u Domu imamo 30 korisnika te njih 15 na smještaju. Humanitarnu akciju pokrenuli smo jer našim korisnicima želimo uljepšati božićne i novogodišnje blagdane i razveseliti ih slatkim poklonima. Stoga smo postavili kutije u koje građani, ovisno o svojim mogućnostima, mogu donirati poneki slatkiš, kazala je Ljiljana Šarić, ravnateljica Doma.
Slatkiše dodaje, svi vole, a u Domu, koliko god sredstava imaju, nisu u mogućnosti pružiti im onoliko koliko djeca to zaslužuju, pa su se za pomoć odlučili obratiti sugrađanima velika srca.
Kutije su postavljene u Domu za odgoj djece i mladeži, trgovini Bakmaz na Novom Bokanjcu i caffe baru Riva na Poluotoku.
Akcija će trajati do 20. prosinca, a iz Doma se nadaju kako će, zahvaljujući darežljivosti svojih sugrađana, uljepšati i zasladiti predstojeće blagdane svojim korisnicima.