Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dječjoj radionici pridružili se i roditelji

02.12.2016. 23:00
Dječjoj radionici pridružili se i roditelji


Drago nam je da se ovakvo nešto događa u našem gradu. Evo, i ja sam s kćeri danas tu naučio salveta tehniku, rekao nam je jedan tata
U sklopu ovogodišnje manifestacije Advent u Zadru, na Trgu pet bunara organizirana je dječja radionica.
– Cilj ove radionice bio je ponuditi i našim najmlađim sugrađanima nešto zanimljivo. Pripremili smo im materijale za izradu božićnih ukrasa salveta tehnikom i bojanke prigodnog sadržaja. Odaziv je jako dobar, a djeci i roditeljima na raspolaganju je i jedna studentica predškolskog odgoja od koje mogu naučiti salveta tehniku, kaže Danijela Rimanić iz organizacije Adventa u Zadru.
– Odaziv je zaista jako dobar. Više od 50 djece u pratnji svojih roditelja, djedova, baka ili rodbine prošlo je jutros kroz ovu našu malu radionicu na otvorenom. Smjestili smo se tu na Trgu pet bunara tako da nam je i ambijent jako lijep i ugodan. Ukrašavali smo kuglice salveta tehnikom za što su se zainteresirali i roditelji djece, kaže Monika Culjaga iz Siska, studentica prve godine predškolskog odgoja na Sveučilištu u Zadru dodajući kako se dio djece opredijelio za bojanje prigodnih bojanki.
– Čini mi se kako je dječake više zanimalo bojanje. Vrlo predano i spretno obojali su motive jelki, božićnih ukrasa, snjegovića i djeda mrazova. Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam dobila priliku sudjelovati, a osim što su djeca izradila zaista lijepe kuglice, sve je proteklo u jednom veselom i prijateljskom raspoloženju, kazala je Monika.
– Drago nam je da se ovakvo nešto događa u našem gradu. Evo, i ja sam s kćeri danas tu naučio salveta tehniku. Proveli smo ugodno vrijeme, kazao je otac jedne petogodišnjakinje koja je oslikavanje kuglice vrlo ozbiljno shvatila i odradila to do kraja. Kuglicu će, kratko je kazala, pokloniti majci i nada se da će ona krasiti i jelku u njihovu domu ovog Božića. Ukoliko i iduće godine ponovno bude organizirana radionica, ova mala Zadranka rekla je kako će sigurno doći što je ujedno i najbolji pokazatelj da je organizacija iste “pun pogodak”.