Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Predsjednik zadarskog ogranka HSP AS Mate Lukić

02.12.2016. 23:00
Predsjednik zadarskog ogranka HSP AS Mate Lukić


Zadarski Starčevićanci u subotu su u hotelu Kolovare izabrali novo vodstvo Gradskog ogranka Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević i poručili jednoglasno kako su spremni preuzeti političku odgovornost te ponuditi odgovore i rješenja za boljitak Hrvatske na lokalnim izborima za nekoliko mjeseci.
Za predsjednika GO stranke izabrali su novog-starog predsjednika Matu Lukića, a za dopredsjednike Mihaela Vidakovića i Milu Kneževića. Lukić se zahvalio na povjerenju te podsjetio na teška vremena kroz koje je stranka, a posebice njezin zadarski ogranak, prolazila prije nekoliko mjeseci te istaknuo da su svi oni koji su izdržali pritiske i ostali pravi pravaši s liderskim osobinama.
– Imamo članstvo koje je stručno u svim područjima i vjerujem kako ćemo nakon ovih izbora biti stranka koja sudjeluje u vlasti. Stali smo na crtu s koje nema povlačenja. Isprsili smo se, borili i izborili kad je bilo najteže i ja vam obećajem da ću opravdati povjerenje koje ste mi dali, poručio je Lukić dodajući kako ne treba žaliti za onima koji su napustili stranačke redove kad je bilo teško jer su upravo odlaskom pokazali tko su i koliko vrijede.
Zboru Starčevićanaca nazočili su i predsjednik stranke Hrvoje Niče, zamjenik predsjednika Robert Balić, dopredsjednik Florijan Žižić, glavni tajnik Pero Ćorić te ukupno 112 članova čime su ispunili uvjete za održavanje izbora.
– Zadarsku podružnicu nazvao bih eksplozivnom jer ono što su nakon spaljene zemlje napravili u svega četiri mjeseca je eksplozija i svaka vam čast za to. Sada trebamo samo odlučiti želimo li biti velika stranka ili mala koja popunjava rupe koje nedostaju nekoj da bi formirala vlast, poručio je Niče, a Pero Ćorić podsjetio je na pravaške stavove te poručio kako nikada neće od njih odustati.