Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uz Dane sunca i Štand dobre volje

02.12.2016. 23:00
Uz Dane sunca i Štand dobre volje


U sklopu manifestacije “Advent u Zadru” na Narodnom trgu će se od 5. do 10. prosinca održati Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira “Dani sunca” kojeg organizira udruga “Eko-Zadar”.
Ljubitelji tradicijskih slastica i likera, meda, džemova, prirodne kozmetike, začinskog i ljekovitog bilja, zanatskog nakita, te ručno rađenih suvenira i uporabnih predmeta imat će prilike obići štandove na kojima će svoje proizvode ponuditi dvanaest sudionika. Na sajmu će se predstaviti OPG Marija Kuljerić sa Silbe, OPG Aralica iz Šibenika, Domaća radinost Dalibor Krašovac iz Rijeke, OPG Drago Drmić i Drmic j.d.o.o. iz Zadra, Kamen dizajn iz Preka, PTO Nekić iz Bograda na Moru, OPG Mladen Jezidzić iz Zadra, OPG Ivana Dežmalj iz Posedarja, Bokun d.o.o. iz Splita, Kasiopea t.u.o. iz Korčule i OPG Eugen Novaković iz Posedarja.
Posebnost prosinačkih “Dana sunca” je “Štand dobre volje” kojeg je udruga “Eko-Zadar” bez naknade ponudila organizatorima dobrotvornih akcija. Za sudjelovanje na “Štandu dobre volje” putem javnog poziva prijavile su se tri udruge – Udruga za autizam Zadar, Udruga osoba oštećena sluha Zadar, Udruga umirovljenika “Jazine I – Zadar” i MO Jazine I.
– “Štand dobre volje” osmišljen je kao mjesto na kojem će organizatori ovakvih aktivnosti moći obaviti prigodnu dobrotvornu prodaju ili drugu dobrotvornu aktivnost neprofitnog karaktera, kao i za promociju buduće dobrotvorne aktivnosti u svojoj organizaciji, te za promociju svojeg djelovanja ukoliko je riječ o organizatoru čija je kontinuirana djelatnost dobrotvorna. Udruga je isto učinila i 2011. kada je također sudjelovala u manifestaciji “Advent u Zadru”, a naš je cilj na ovaj način poduprijeti djelovanje drugih udruga što je i inače dio naše misije, rekla je tajnica udruge “Eko-Zadar” Nives Rogoznica.
Udruga za autizam Zadar 5., 6. i 10. prosinca prikupljat će priloge za rad udruge, a ujedno će izložiti radova štićenika udruge, te će putem podjele letaka provoditi informiranje građana o autizmu i djelovanju udruge. Udruga osoba oštećena sluha Zadar 9. prosinca u jutarnjim satima će, u povodu 60. obljetnice postojanja, građanima neposredno i putem brošure predstaviti svoj rad. Posredstvom tumača na štandu će zainteresiranima govoriti o problemu osoba s oštećenim sluhom, a izložit će i slike s njihove izložbe “Razglednice Zadra”. Udruga umirovljenika “Jazine I – Zadar” i MO Jazine I 7. i 8. prosinca ponudit će, uz donaciju, ručne radove u svrhu prikupljanja sredstava iz kojih će se kupiti darovi za djecu polaznike DV Radost.
Radno vrijeme sajma je od 8 do 21 sat. Održavanje sajma “Dani sunca” podupire Grad Zadar, UO za gospodarstvo i obrtništvo.